Het Amsterdam Wine Festival 2.0

Het Amsterdam Wine Festival keert na een succesvolle eerste editie terug naar de Westergasfabriek. Aankomend weekend zal de locatie weer omgetoverd worden tot de beste plek voor wijn, gezelligheid en een kleine 15.000 wijn connoisseurs. Omdat de eerste editie zo’n succes was, is er besloten het festivalterrein deze keer uit te breiden. Zo zullen nu ook het Transformatorhuis en het Klönneplein onderdeel zijn van de happening.

Het Noordelijk Halfrond

Voor hen die de eerste editie al hebben bijgewoond is het concept bekend. Er zullen wijnen worden geschonken uit een bepaald deel van de wereld. Vorige keer was dit het Zuidelijk Halfrond, deze keer is het Noordelijk Halfrond aan de beurt. De wijnen uit de hogere delen van onze aardbol staan centraal en zullen beslist weer voor een spektakelstuk zorgen.

Traditionele wijn-bakermatten als Frankrijk en Italië zullen een prominente plek krijgen op het festival. Daarnaast is er ook plek voor minder bekende wijnlanden zoals de Verenigde Staten en Portugal. Er zal uit alle landen gezamenlijk een totaliteit van ongeveer 300 wijnen worden aangeboden, iets wat voor de wijnliefhebber natuurlijk de hemel op aarde is. Een glas van dit verrukkelijke druivennat krijg je al voor €3. Tevens worden er Franse amuses verzorgd door Restaurant Baut en kun je je heupen laten wiegen op muziek van Sublime FM.

Foto via: Amsterdam Wine Festival
Foto via: Amsterdam Wine Festival

Maak jezelf tot meer dan alleen wijn-drinker

Mocht je nu wat verder in de materie willen duiken (dan bedoelen we niet de bodem van je glas), dan is het mogelijk om je kennis over wijn bij te spijkeren. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan een workshop of quiz, onder leiding van Edwin Raben, een van ’s lands beste sommeliers. Mocht je niet bang zijn om je handen uit de mouwen te steken, of je benen uit de broekspijpen, dan kun je je inschrijven voor een wedstrijd druiven stampen. Lotte Wolf leert je dan van A tot Z hoe het proces van wijn maken in elkaar steekt.

Wat je wil weten

Het festival vindt dus dit weekend plaats van vrijdag tot en met zondag. Op vrijdag ben je welkom van 15.00u tot 01.00u, op zaterdag van 13.00u tot 01.00u en op zondag wordt er afgesloten van 13.00u tot 22.00u. Mocht je dit weekend geen plannen hebben en van een glaasje wijn houden, dan kun je HIER kaarten bestellen à €12 per stuk. We zijn benieuwd naar al het lekkers dat men te bieden heeft.

Het proeven, drinken en herkennen van wijn is een vak. Niet iedereen heeft een hoofd vol kennis over wijn, maar niet getreurd. Wij hebben een aantal tips voor je. Met deze raad zul jij dit weekend als een echte wijn-kenner klinken.