Stop met kijken naar de weegschaal en sla geen maaltijden over

Iedereen die probeert af te vallen, of het ooit heeft geprobeerd, weet hoe uitdagend het kan zijn. De verleiding om te snacken of iets lekkers (lees: ongezond) te eten is vaak onweerstaanbaar, vooral met supermarkten of restaurants op elke hoek van de straat. Bovendien is het belangrijk om bewust boodschappen te doen en altijd de voedingsinformatie te lezen om onnodige calorieën en suikers te vermijden. Toch kan het heel deprimerend zijn om te erachter te komen dat je je favoriete snack niet kunt eten. Ondanks dat je je best doet om af te vallen, beweren experts dat er nog steeds veelvoorkomende fouten zijn die mensen maken. Hierdoor halen ze vaak niet hun maximale uit hun dieet.

Volgens gezondheids- en fitnessdeskundigen van Goals Plans ervaren veel mensen stress als het gaat om de cijfers op de weegschaal. Dit zorgt ervoor dat ze snel opgeven wanneer ze geen vooruitgang zien. Ze zouden zich eigenlijk helemaal geen zorgen moeten maken over de weegschaal, aangezien iedereen in zijn eigen tempo vooruitgang boekt. Volgens experts kan het leiden tot demotivatie, wat hartstikke zonde is. Laat je niet erg beïnvloeden zolang je blijft sporten en gezond eet. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op het getal op de weegschaal, zoals vocht, spiergroei en het gewicht van onverteerd voedsel. Het maken van before en afterfoto’s kan een betere manier zijn om je voortgang precies te volgen. Dat is het zichtbare verschil.

Dat is echter niet de enige veelvoorkomende fout volgens experts. Veel verschillende factoren weerhouden ons ervan om onze afval- of trainingsdoelen te bereiken. Een van de grootste fouten volgens hen: het overslaan van maaltijden om de calorie-inname te verlagen.

Wat kan je beter wel doen als je wil afvallen?

Mensen die hun dagelijkse calorie-inname willen verminderen hebben dus soms de neiging maaltijden over te slaan. Dit kan leiden tot extreme honger bij je volgende maaltijd, waardoor je meer gaat eten en eerder geneigd bent te snacken. Dit vertraagt ook je stofwisseling. Experts raden aan om meer eiwitten en vezels te eten en tegelijkertijd voldoende water te drinken. Water drinken is belangrijk voor je stofwisseling en het afvallen, terwijl eiwitten en vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en de eetlust verminderen.

Op zoek naar advies om die kilo’s kwijt te raken? Lees dan onze 15 tips om af te vallen.