Waarschijnlijk heb jij er de eerste festivals van dit seizoen al weer op zitten. En moge er nog vele komen. De zon die warm op je hoofd schijnt, koude dranken, mooie mensen en muziek waar jij de hele dag op wilt dansen. Of je nou naar een ruig, meerdaags-festival, een festival aan het strand of op zondagmiddag lekker in het park danst, het is belangrijk welke kleding je draagt. Draag je eigen stijl, maar ontwijk de volgende items:

Morphsuits

Dat je in 2012 met je vriendengroep besloot om in een morphsuit rond te gaan lopen tijdens een van je eerste festivals vonden wij ook grappig. We zijn nu vier jaar verder en deze zeer on-gebruiksvriendelijke, zweterige en na een paar uur stinkende pakken kunnen niet meer. En dan beginnen we nog niet eens over het ongemak tijdens het bier drinken en de daaropvolgende toiletbezoeken.

man man festival niet dragen

slippers

Dat je slippers draagt wanneer je op vakantie bent of een dag naar het strand gaat vinden we heel logisch, maar draag dit alsjeblieft niet naar een festival. Op de derde dag van een festival is het gehele terrein een modderige bende. En dat komt niet alleen omdat het geregend heeft. Daar sta jij dan lekker met je blote voeten in. Ga voor een paar sneakers wanneer je een dag naar het park gaat en voor een paar boots wanneer je naar een meerdaags festival gaat en je zit zeker goed.

Shutter Shades

Als je Kanye’s stijl jat, waarom ga je dan voor de plastic zonnebril die je zicht verpest?

man man shutter shades

Alles wat meer huid laat zien dan dat het bedekt

Deze geldt alleen voor mannen.

T-shirts met ‘grappige’ teksten

Logo’s van merken waar een vunzige tekst onder staat, afkortingen en andere teksten die zogenaamd grappig zijn. Doe het jezelf niet aan want je loopt voor schut. Vooral als je met je vriendengroep besluit om allemaal hetzelfde shirt te dragen.

man man festival shirt

All black

Het klinkt misschien cool om als Johnny Cash, all black over het festival-terrein te slenteren. Is het niet. Het is dertig graden + en je gaat me niet vertellen dat het dan comfortabel is om in een zwarte skinny jeans + shirt rond te lopen.

Alles wat wit is

In deze situatie praten we niet over een chill festival op zondag middag. Wanneer je voor the-real-deal gaat en een heel weekend je lever overtoeren laat draaien raden we je niet aan om een tas vol witte broeken en t-shirts in te pakken. Het festival terrein overleefd één dag het grote aantal bezoekers, daarna wordt het één grote modderbende. Daarbij is de kans groot dat het in dit kikkerlandje drie dagen achter elkaar regent, wat inhoudt dat je je voorheen schone, witte kleren na drie dagen weg kunt gooien.

man man niet dragen festival

 

Nu weet je welke items je moet vermijden. Zoek jij nog de perfecte festival outfit? Laat je hier inspireren: