1. Intelligente persoonlijkheid

Heerlijk, zo’n dame die een blessing for the eye is, maar schoonheid vervaagt en je wil er niet te laat achterkomen dat dat het enige was dat jullie bij elkaar hield. Intelligentie is een enorme factor binnen de aantrekkingskracht tussen man en vrouw. Wanneer je het gevoel krijgt dat je geen goed gesprek kunt voeren samen, dooft het vlammetje van jullie relatie sneller dan je ‘relatiecrisis’ kunt zeggen. Intelligentie maakt aantrekkelijk, punt.

 

2. Humor

Om maar meteen even aan te haken op intelligentie; ook humor is een belangrijke ‘deal maker’ binnen een relatie. Wanneer je niet kunt lachen met elkaar, of jullie humor totaal van elkaar verschilt, zal jullie relatie er niet leuker op worden. Humor is dus een belangrijke eigenschap die een vrouw aantrekkelijk maakt; voor velen de belangrijkste.

vrouw met humor

3. Ambitie

Nummer 3 is ambitie. Wanneer een meisje nergens haar best voor doet, geen dromen heeft en ook geen doelen die ze wil behalen (of het nou in het werkveld, sociaal leven of haar relatie is), is de kans dat je als man uitgekeken raakt veel sterker aanwezig. Ambitie is een kenmerk van volwassenheid en vastberadenheid. Ook zelfverzekerdheid speelt een grote rol hierin, en dat blijkt nu heel toevallig puntje nummer 4 te zijn…

4. Zelfverzekerdheid

Wanneer een meisje in zichzelf gelooft, zullen anderen dat automatisch volgen. Daarom past zelfverzekerdheid ook perfect in het lijstje. Hetzelfde geldt trouwens voor de man. Zorg wel dat zelfverzekerdheid niet verandert in arrogantie, dat is namelijk een zeer bekende afknapper…

5. Leeftijdsverschil

Het is bijna een standaard gegeven: vrouwen vallen op oudere mannen en mannen hebben liever een jongere dame aan hun zijde. Dat is niet gek. Vrouwen willen uit oerinstinct een volwassenen man die voor een familie kan zorgen en hen kan beschermen. Bij mannen staat de drang om voort te planten echter voorop, en je oerbrein vertelt je: ‘hoe jonger de vrouw, hoe makkelijker dat lukt’. Ook is de wetenschap achter het perfecte leeftijdsverschil voor een relatie gekomen. Vallen jullie binnen de marges?

6. Overeenkomsten

Het mag dan een beetje narcistisch klinken, maar we zoeken vaak in een partner kwaliteiten die we zelf ook hebben. Het is dan ook niet gek dat mannen en vrouwen snel een band opbouwen als ze dezelfde interesses of leefwijze delen. Zo zie je maar: het gezegde ‘love yourself’ is helemaal zo gek nog niet als je op zoek bent naar een relatie!

7. Zorgzaam gedrag

Nee, dit betekent niet dat je je moeder wil daten. Maar een zorgzame vrouw blijkt toch waar uiteindelijk veel mannen naar op zoek zijn. Dat geldt vooral met het oog op de toekomst samen. Een zorgzame partner kan namelijk beter een kindje opvoeden en dat is aantrekkelijk.

8. Huid laten zien

Als je dacht dat we hiermee een enorm strak cocktailjurkje met enorme inkijk bedoelen, dan heb je het mis. Volgens onderzoek voelen mannen zich het meest aangetrokken tot vrouwen als ze 40% van hun huid laten zien. Blote armen en benen zijn dus meer dan genoeg.

9. Oogcontact

Hoewel een hoop relaties in deze moderne tijd online beginnen, is het oogcontact een van de grootste redenen dat je je tot iemand aangetrokken voelt. En als ze er dan ook nog lief bij lacht, weet je dat het helemaal goed zit. Lees ook hoe je kan flirten met oogcontact.

oogcontact

10. Iets onderscheidends

Of ze nou prachtig kan zingen of een kersensteeltje in haar mond kan knopen, ieder meisje heeft wel iets speciaals. En dat mooie/grappige/schattige talent, net dat maakt haar nou zo bijzonder aantrekkelijk. Dit kan ook juist een imperfectie zijn, iets waar zij zichzelf voor kan schamen, maar wat haar juist zo uniek maakt.