
Padellen in een kerk: is dit de mooiste padelbaan van heel Nederland?
Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, en voor sommige fanatieke spelers is de sport zelfs heilig. Een potje padellen in een oude kerk in Arnhem is voor deze fanatiekelingen daarom een fantastisch idee. Dit klassieke gebouw fungeerde in het verleden als kerk, maar biedt vandaag de dag plaats aan een aantal indrukwekkende padelbanen. De ondernemers die deze unieke sportvoorziening hebben gerealiseerd, hebben gekscherend gekozen voor de naam Holy Padel. Zijn dit de mooiste padelbanen van heel Nederland?
Padellen in een kerk? Holy Padel in Arnhem maakt het mogelijk
De zogenaamde Sint-Jozefkerk, waarin deze kersverse padelbanen zijn geplaatst, werd in 1928 reeds ontworpen door Hendricus Cornelis Marie van Beers. De beste man liet een driebeukige, centraliserende kruisbasiliek uit de grond stampen, waarbij de kerktoren werd weggelaten. Volgens Holy Padel paste Van Beers neogotische vormen en expressionistisch materiaalgebruik toe bij de ontwikkeling van Sint-Jozefkerk. Jarenlang fungeerde het gebouw als centrale plek voor gelovigen, maar na een drastische renovatie wordt de kerk enkel nog bezocht door fanatieke sporters die en potje willen padellen. ‘Wij bieden een unieke speelervaring met een vleugje historische charme’, zo omschrijft Holy Padel sporten in deze klassieke kerk. ‘We hebben de serene schoonheid van een traditionele kerk getransformeerd tot een levendige arena voor de snelst groeiende racketsport ter wereld’. Holy Padel is er dus heilig van overtuigd dat de populariteit van padel de komende tijd niet zal afnemen.
Check de YouTube-video hieronder voor een impressie:
Een potje padel onder de klassieke architectuur van Van Beers
Goed, het contrast van een eeuwenoud gebouw en gloednieuwe padelbanen is nogal contrasterend. De kerk is waar mogelijk in oorspronkelijke staat behouden gebleven, maar uiteraard zijn er een heleboel details verwijderd zodat mensen wel genoeg ruimte hebben om te padellen. Zo beschikt het gebouw niet meer over de kerkbankjes, zoals we die in iedere kerk aantreffen, want deze ruimte was essentieel voor het plaatsen van een aantal moderne padelbanen. Gelukkig kan er gedurende het padellen alsnog worden genoten van de waanzinnige architectuur die Hendricus Cornelis Marie van Beers heeft toe laten passen op deze kerk in Arnhem. Afijn, iedere padelspeler zal vermoedelijk wel enthousiast worden van deze spectaculaire locatie, maar het is niet bepaald goedkoop om de pracht en praal van Holy Padel te kunnen bewonderen. Per uur dien je namelijk maar liefst 35 piek af te tikken, waar nog eventuele huurkosten van een padelracket (5 euro) of het aanschaffen van een set padelballen (8 euro) bovenop komen. Maar laten we dan ook direct eerlijk zijn: dit ben je ook kwijt voor een reguliere baan in onze hoofdstad.

Bovendien trekt de unieke locatie talloze padellers aan, waardoor je erg ver vooruit moet reserveren om zeker te zijn van een plekje op de baan. Ach, het kost misschien wat moeite en geld, maar dan kan je wel op een van de mooiste padelbanen van heel Nederland spelen. Bovendien is spelen op de meest luxe padelbaan van Dubai aanzienlijk prijziger.