Wat is snowmanning?
Snowmanning klinkt als iets uit een frivole kerstfilm, maar in werkelijkheid heeft het niks romantisch. Het idee is simpel: je deelt een nacht vol passie, en de volgende ochtend is je fling spoorloos verdwenen. Geen berichtje, geen doei, niets. Net zoals een sneeuwpop, die er opeens niet meer is zodra de zon gaat schijnen.
Een recente enquête laat zien dat 20% van de Britten weleens de dupe is geworden van snowmanning. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, heeft maar liefst 80% van de ondervraagden toegegeven dat ze ‘het’ wel eens onbeschermd doen, met de gevolgen van dien.
Waarom is dit zo’n probleem?
Het grote probleem met snowmanning is dat de “sneeuwpop” verdwijnt zonder een spoor achter te laten. Je weet niet eens hoe ze heten, laat staan waar je ze kunt vinden. Als je de volgende week symptomen van een SOA begint te voelen, ben je op jezelf aangewezen. En dat is, zacht gezegd, niet ideaal.
Hoe voorkom je een sneeuwstorm aan problemen? Als je niet met een vervelend kerstcadeautje wilt eindigen, is het tijd om slimmer te daten. Hier zijn een paar tips:
- Gebruik een condoom. Serieus, het is niet ingewikkeld.
- Wees kritisch. Iemand die zich al shady gedraagt, verdwijnt waarschijnlijk ook sneller dan jij “Fijne feestdagen” kunt zeggen.
- Check jezelf. Heb je een risicovol avontuur gehad? Laat je testen en blijf alert op symptomen zoals branderigheid of jeuk.
De boodschap?
Snowmanning klinkt als een grappige term, maar in werkelijkheid is het een van de trends waar je liever niet op zit te wachten. Dus doe jezelf een plezier, en laat zo’n sneeuwpop niet in je huis. Je gezondheid zal je dankbaar zijn.