1. Naar bed gaan met nat haar

Na een warme douche meteen in bed kruipen klinkt heerlijk. Maar guess what? Slapen met nat haar is funest voor je lokken. “Als je haar nat is, is het veel kwetsbaarder voor breuken en gespleten punten,” aldus dr. Zubritsky (een bekende dermatologe met een grote following op haar Instagram-kanaal). Water maakt je haar zwakker, vooral als je te maken hebt met hard water. En geloof het of niet, nat haar en je kussen zijn geen goede combi. Je haar blijft vochtig, en dat is een perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels. Oplossing? Droog je haar voordat je gaat slapen.

2. Slapen met een ton haarproducten

We hebben allemaal wel eens die dagen dat we geen zin meer hebben om ons haar te wassen. Maar slapen met een lading gel, mousse of andere producten in je haar is echt een no-go. Waarom? Het kan je poriën verstoppen en irritaties op je hoofdhuid veroorzaken. Bovendien kan het zelfs leiden tot haaruitval. Geen paniek, gewoon je haar even goed uitspoelen voor je naar bed gaat.

3. Op een katoenen kussensloop slapen

Ja, katoen is chill voor je pyjama’s, maar voor je kussensloop? Nope! Katoen zuigt al het vocht uit je haar en zorgt voor wrijving, wat kan leiden tot pluis en afbreken. Je haar schiet er echt niks mee op. Wat wel werkt? Ga voor een satijnen of zijden kussensloop. Dat is niet alleen superzacht voor je haar, maar het ziet er ook nog eens luxe uit.

4. Naar bed zonder dat je skincare is ingetrokken

We weten allemaal dat nachtcrèmes je huid goed hydrateren, maar als je niet wacht tot ze zijn ingetrokken, komen ze op je kussen terecht. En dat is slecht nieuws voor je hoofdhuid – Verstopte poriën, irritaties, noem maar op. Dus geef je skincare even de tijd om zijn werk te doen voordat je onder de dekens kruipt. Even geduld dus.

Door op deze vier gewoonten te letten, kun je je haar gezond en sterk houden, zelfs terwijl je slaapt!