1. Wakker worden? Vergeet het maar

Als je dagenlang binnen blijft, wordt het een stuk moeilijker om ’s ochtends uit bed te komen. Zonder dat heerlijke zonlicht dat je wakker schudt, voelt je bed als een magnetische kracht. Je lichaam raakt in de war en je slaapritme gaat helemaal in de soep. Zeg maar dag tegen je energieke zelf.

2. Pijntjes, pijntjes en nog eens pijntjes

En dan die vervelende pijntjes. Als je de hele dag op de bank zit, gaan je spieren en gewrichten protesteren. Je voelt je stijf en ongemakkelijk, alsof je net uit een tijdmachine bent gestapt. Blijf in beweging, dat is belangrijk voor de fitheid en de gezondheid.

3. Darmproblemen

Laten we het even hebben over je darmen. Ja, echt… Zonder beweging kunnen ze in de knoop raken. Opstopping is niet leuk, en dat wil je echt vermijden. Je spijsvertering komt tot stilstand, en dat kan je een ongemakkelijk gevoel geven.

4. Allergieën die de kop opsteken

Binnenshuis zitten kan ook je allergieën verergeren. Stof en schimmels? Als je niet naar buiten gaat, ben je meer blootgesteld aan al die irritante allergenen. Jeukende ogen en niesbuien worden je nieuwe vrienden (lees: vijanden).

5. Stress? Nee, dank je

Langdurig binnen blijven kan je humeur flink naar beneden halen. Je hoofd raakt vol en je voelt je misschien prikkelbaar. Buiten zijn helpt om die stress te verlichten, maar als je binnen blijft, blijft die druk gewoon hangen.

6. Daar gaat je kleurtje

Als je niet naar buiten gaat, kan je huid er dof uit gaan zien. Zonlicht is essentieel voor vitamine D, en dat is weer belangrijk voor je algehele gezondheid. Zonder die zonnestralen kan je huid er minder stralend uitzien.

Al met al is het dus noodzakelijk dat jij regelmatig naar buiten gaat. Al is het maar een korte wandeling, dat zal je goed doen.