Grote geheimen in een huwelijk: nooit een goed idee

Dat geheimen in een huwelijk een gevaarlijke kwestie kunnen zijn, weten we allemaal. Hoewel iedereen zijn of haar eigen dingen kan en mag hebben, geldt in veel relaties dat eerlijkheid toch wel de beste aanpak is. De meeste partners gaan er na velen jaren samen ook vanuit dat ze alles van elkaar weten. Het laatste wat je dan verwacht is dat je na twintig jaar ineens een familiegeheim te weten krijgt, die ook nog eens enorm schokkend is. En toch is dit precies wat een man overkwam, laten we hem Jos noemen, toen hij ontdekte dat zijn broer en vrouwen gedatet blijken te hebben. Na deze onthulling is Jos emotioneel verscheurd en overweegt hij zelfs om zijn huwelijk te beëindigen. Auw.

Zijn broer en vrouw blijken gedatet te hebben

Het was zijn schoonzus die per ongeluk het geheim verklapte, vertelt Jos via Reddit. Zij onthulde dat haar man, de broer van Jos, de huidige vrouw van Jos al kende voor zij gingen trouwen. Dit was nieuws voor Jos, die geen idee had dat zij elkaar al kenden. Maar het bleek nog anders in elkaar te zitten. Zijn broer en vrouw hebben vaak samen het bed gedeeld. En dit was zelfs nog aan de hand een aantal weken voordat Jos begon te daten met zijn huidige vrouw. Na deze ongelukkige onthulling van zijn schoonzus bleek ook nog eens dat de rest van de familie al jaren op de hoogte was van dit ‘geheim’. Deze ontdekking raakte hem enorm. Hij voelde zich verraden en geminacht door de mensen die hem het meest dierbaar zijn. Zijn broer gaf aan dat hij spijt had dat hij het niet eerder verteld had. Natuurlijk makkelijk om achteraf te zeggen.

Hij plaatste zijn verhaal op Reddit

Jos besloot zijn frustratie over dat zijn broer en vrouw hebben gedatet, te uiten op Reddit. Hier kreeg hij vooral veel steun van anderen die het zeer vernederend voor hem vonden. Zo schreef iemand: “Je moet beslissen of je verder wilt met deze mensen.” Een ander schreef: “Je hele familie heeft je respectloos behandelt en je vervolgens voor schut gezet.” De gemiddelde reacties vinden dan ook dat hij zijn gevoelens niet moet laten bagatelliseren. Of Jos dan ook direct van zijn vrouw moet scheiden, vinden mensen erg lastig. Het is niet alsof zijn broer en vrouw nog steeds intiem zijn, maar het gevoel van vertrouwen is natuurlijk wel aangetast.