Het pasta-recept

Dit pasta-recept van Jamie is perfect voor de mannen die geen zin hebben om eindeloos in de keuken te staan, maar toch even indruk willen maken. Je hebt geen pastamachine nodig, alleen een deegroller en een beetje spierkracht. En dat ingrediënt? Gewoon simpele bloem!

Wat heb je nodig?

  • Twee flinke handjes bloem (en wat extra voor het bestuiven)

Hoe maak je het?

  1. Gooi die bloem in een kom en voeg beetje bij beetje water toe. Niet te veel, net genoeg om er een mooi deegballetje van te maken. Is het nog wat plakkerig? Mik er dan gewoon wat extra bloem bij.
  2. Kneed dat deeg een paar minuten tot het soepel en een beetje glanzend is. Denk aan je biceps trainen, het is net alsof je aan het sporten bent.
  3. Strooi wat bloem op je aanrecht, rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 2 millimeter dik. Houd het simpel, geen gedoe.
  4. Bestrooi je uitgerolde deeg royaal met bloem, rol het losjes op en snijd het in strookjes van ongeveer een halve centimeter breed. Gooi die strookjes even door elkaar met je handen om ze los te maken.
  5. Kook de verse pasta in gezouten water, twee minuutjes is al genoeg. En voilà, je hebt verse pasta. Nu kun je losgaan met je favoriete saus en toppings. Klaar in 15 minuten en je vrienden gaan denken dat je een echte Italiaanse chef bent.

Jamie Oliver laat weer eens zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn. Met dit recept maak je indruk zonder gedoe. Pak die bloem en ga ervoor!