“Wij hebben deze keuken gebouwd voor 150 euro”

“Ja, lieve mensen, jullie lezen het goed. Wij hebben deze keuken gebouwd voor maar liefst 150 euro”, liet Kaylee Morlog weten onder één van haar posts op Instagram. In de video laat ‘interieur content creator’ zien hoe van niets een superstrakke moderne buitenkeuken heeft weten te maken. Samen met haar partner stak ze de handen uit de mouwen en ging het project aan met het doel er zo min mogelijk geld aan uit te geven. Zo kocht het duo een aantal cellenbetonblokken die per stuk slechts 3 euro kosten. Deze blokken vormen de fundering en het geraamte van de buitenkeuken. De onderdelen moesten aan elkaar worden geplakt door middel van speciale lijm, waar het tweetal in totaal zo’n 20 euro aan uitgaf. Om de houten deuren uiteindelijk te kunnen bevestigen aan de kastruimtes werd een aantal scharnieren op de kop getikt. Hoewel je zou denken dat dit soort onmisbare onderdelen een aardig zakcentje kosten, tikte Kaylee er slechts 1,80 euro per stuk voor af.

Bekijk de video hieronder:

Afwerking kostte één zak stucpasta van € 20

In principe is de buitenkeuken dan al bruikbaar, maar echt mooi is het geheel nog niet. In de video op Casakaylee was daarom te zien hoe het stel de boel netjes afmaakte door middel van één zak stucpasta. Ook daar moesten ze zo’n twee tientjes voor neertellen. De prachtige houten deurtjes die in het project verwerkt zijn, had het stel echter nog over van een vorig project, waardoor deze als ‘gratis’ worden beschouwd. Als je zelf van plan bent om een soortgelijke buitenkeuken te bouwen, moet je de aanschaf van deze onderdelen dus bovenop de 150 euro rekenen.

Gratis spullen regelen via Marktplaats

Waar het stel pas écht geluk mee heeft gehad zijn de spullen die ze gratis via Marktplaats hebben weten te regelen. Zo wist Kaylee een prachtig werkblad te scoren, die de buitenkeuken een luxueuze uitstraling geeft, waar ze dus geen rooie cent voor heeft moeten betalen. Dit schitterende werkblad is slechts het begin, want op Casakaylee wordt verteld dat het stel een gratis koelkast heeft weten te realiseren. Het betreft een koelkast van het merk Smeg, wat een A-merk is in keukenapparatuur. Zo’n koelkast kost nieuw al snel tussen de 1300 en 2000 euro. Het stel heeft dus een absolute parel weten te vinden via Marktplaats, waardoor hun buitenkeuken geweldig oogt, maar heel weinig kost!