De perfecte combinatie van luxe, duurzaamheid en comfort

Dit hypermoderne watervoertuig is de perfecte combinatie van luxe, duurzaamheid en comfort, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Het compacte jacht is ingericht op het vervoeren van maar liefst tien personen en een professionele stuurman. Volgens de Italiaanse ontwikkelaar levert de Hypersport Jet Capsule vergelijkbare prestaties als hoogwaardige limousines en moderne vliegtuigen. Om deze prestaties te realiseren worden er bij de ontwikkeling van het schip louter superlichte materialen en krachtige motoren gebruikt. Hierdoor is de boot zowel functioneel als stijlvol, wat natuurlijk een hele fijne combinatie is.

Een supersportieve drijvende kanonskogel

Het jacht is exact 8,15 meter lang, 3,44 meter breed, en beschikt over een slank en flexibel ontwerp. De Hypersport Jet Capsule is daarom erg wendbaar en niet te vergelijken met jachten zoals we in de haven van Monaco aantreffen. De lichte structuur is gemaakt van 70% koolstof, wat wel heel opmerkelijk is voor een boot van langer dan acht meter. Ook de capsule, die zich immer boven het water bevindt, bestaat uit de beste materialen, waardoor je van rust en privacy kan genieten terwijl er met hoge snelheid over het water wordt gevaren. De meekleurende ramen in dit gedeelte van het schip passen hun transparantie aan op basis van lichtintensiteit. Tijdens het varen zal je dus nooit verblind worden door de felle zon, wat wel handig is tijdens het besturen van deze supersportieve drijvende kanonskogel!

Dikke V8-motor is goed voor een vermogen van 640 pk

Goed, onder de motorkap beschikt deze Hypersport Jet Capsule over een aantal indrukwekkende hoogstandjes. Het schip is uitgerust met een loeidikke V8-motor die goed is voor een vermogen van maar liefst 640 pk. Met deze machine aan boord kan het jacht een topsnelheid bereiken van zo’n 38 knopen, wat gelijk staat aan ruim 70 km/u. Deze imponerende cijfers zijn te danken aan het creatieve ontwerp dat is toegepast door Pierpaolo Lazzarini. De Italiaanse ontwerper koos ervoor om de Hypersport Jet Capsule te voorzien van dubbele motoren en een dubbele straalaandrijving, waardoor het schip pijlsnel over het water kan crossen. Ook in de cockpit is er gedacht aan een aantal hoogwaardige technische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een moderne radar en zelfs een installatie die nightvision mogelijk maakt, die door zowel de bestuurder als de passagiers gebruikt kunnen worden.

Vergelijkbare peperdure modellen uit de Jet Capsule-lijn

Verder kan het schip volledig naar wens worden aangepast door de welvarende koper. Zo zijn er een aantal opties mogelijk, waarmee de boot nóg indrukwekkender te maken dan hij al was. Denk aan het toevoegen van een kleine keuken, badkamer, transformeerbare bedden, sfeerverlichting en zelfs een zonnedek. Vergis je niet, de standaardversie beschikt al over een badkamer, kleine eethoek en een uitklapbaar bed. Het is begrijpelijk dat je voor al die luxe en comfort moet betalen, maar het is nog niet duidelijk hoeveel je exact voor dit gloednieuwe model uit de Jet Capsule-lijn moet gaan dokken. Voor de oudere soortgelijke modellen moesten er in het verleden bedragen van tussen de 250.000 en 290.000 euro worden betaald. De kersverse Hypersport Jet Capsule zal vermoedelijk dus richting de drie ton gaan kosten!