1. Dumbbell Kickback

De dumbbell kickback is populair, maar hij pakt je triceps niet door hun volledige bewegingsbaan. Je krijgt pas echt spanning als de dumbbell tegen de zwaartekracht vecht. In plaats daarvan kun je de tricep pressdown proberen. Deze oefening biedt constante spanning tijdens de hele beweging en zorgt voor een goede knijp in je tricep.

2. Weighted Bench Dip

Een bench dip lijkt een geweldige manier om je triceps te trainen, maar de kans is groot dat je je schouders op de verkeerde manier belast. Het toevoegen van gewichten kan dit probleem verergeren. Probeer in plaats daarvan de weighted close-grip pushup. Deze oefening geeft je de elleboogstrekking die je zoekt, maar met een veel betere bewegingsvrijheid en minder stress op je schouders. Door een gewicht op je rug te plaatsen maak je ietwat zwaarder voor de echte die-hards.

pushdown

3. Concentration Curl

De concentration curl is een klassieker, maar het is heel makkelijk om vals te spelen. Veel mensen duwen hun elleboog in hun dij om het gemakkelijker te maken. Een betere keuze is de spider curl, waarbij je een incline bank gebruikt. Hierdoor krijg je dezelfde isolatievoordelen, maar met minder kans om te valsspelen (we hebben je door!).

4. Wide Grip Barbell Curl

De wide grip barbell curl heeft zijn plek in de gym al jaren, maar het belemmert je biceps om hun volledige kracht te benutten. Voor een betere squeeze, ga voor de barbell biceps curl op schouderwijdte. Dit geeft je spieren de juiste positie om echt het meeste uit elke herhaling te halen.

5. Seated EZ-Bar Curl

De seated EZ-bar curl is handig, maar de beweging is beperkt. De bar raakt je schoot, waardoor je niet het volle potentieel van je biceps benut en de volledige beweging kan uitvoer. In plaats daarvan kun je de EZ-bar curl staand proberen. Staand kun je namelijk de volledige bewegingsbaan benutten en dat is veel beter voor je spiergroei.