Het Bergdorp Hakone

Op korte afstand van Tokio ligt Hakone, een ideale uitvalsbasis om te ontsnappen aan de hectiek van de stad. Dit dorp staat bekend om zijn warmwaterbronnen en indrukwekkende natuur, vanwege de vulkanische activiteit. Insider tip: bezoek Hakone bij mooi weer om te genieten van een spectaculair uitzicht op de Mount Fuji en maak de tofste hikes.

japan-hakone-mount-fuji-weerspiegeling-meer (1)

Duik in de cultuur

Bewonder boeddhistische tempels en maak kennis met eeuwenoude Japanse rituelen, zoals de serene theeceremonie. Een bijzondere ervaring is overnachten in een traditionele ryokan, een Japanse herberg dat in het teken staat van ontspanning, rust, traditie en heerlijk eten. Voor de fijnproevers is een bezoek aan de culinaire stad Osaka een echte must.

japan ceremoni thee

Modern Japan

Japan behoort tot de meest geavanceerde landen van Azië, iets wat vooral zichtbaar is in moderne steden als Tokio. Met de hogesnelheidstrein, beter bekend als de bullet train, reis je razendsnel naar de volgende bestemming. Het land combineert ultramodern vervoer met unieke architectuur en technologie.

japan-tokio-skyline-tower-flats

Japanse Alpen en kersenbloesem

Ben je natuurliefhebber? Dan zijn de Japanse Alpen een waar paradijs. Deze indrukwekkende berglandschappen zijn perfect voor wandelingen, maar ook om te skiën. Het voorjaar is misschien wel de meest schitterende reisperiode om Japan te bezoeken; de zee van roze kersenbloesems zorgen voor een magische sfeer die je niet snel zult vergeten.

Japanse alpen