Een verborgen parel in de Middellandse Zee

Sidi Bou Saïd is gelegen op een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee. De plaats staat bekend om zijn witgekalkte gebouwen en felblauwe deuren en ramen, die doen denken aan het Griekse eiland Santorini. Het dorp heeft een charmante, bijna magische sfeer, die je meeneemt naar een andere tijd. De smalle straatjes zijn geplaveid met kasseien, en overal waar je kijkt, word je omringd door de geur van jasmijn en het geluid van traditionele Tunesische muziek.

Wat Sidi Bou Saïd zo aantrekkelijk maakt, is niet alleen de schoonheid van de omgeving, maar ook de toegankelijkheid. Waar een verblijf op een populaire bestemming als Santorini al snel veel geld kan kosten, kun je hier al vanaf 15 euro per nacht een comfortabele en charmante Airbnb vinden. Dit maakt het een ideale bestemming voor reizigers met een beperkt budget die toch willen genieten van een luxe ervaring.

De ultieme reistip: wat te doen in Sidi Bou Saïd

Maar wat is er dan allemaal te doen in deze verborgen parel? Ondanks zijn bescheiden omvang heeft Sidi Bou Saïd een overvloed aan culturele en historische bezienswaardigheden. Het dorp staat bekend om zijn levendige kunstscène, met tal van galerieën en ateliers waar je lokale kunstenaars aan het werk kunt zien. Of Café des Délices, een iconische plek waar je kunt genieten van een traditioneel kopje Tunesische muntthee. Dit café is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van het adembenemende uitzicht.

vakantiebestemming tunesie

Maar natuurlijk kun je ook naar de lokale markt. Hier kun je handgemaakte souvenirs, zoals sieraden, aardewerk en kunstwerken, kopen om mee naar huis te nemen. De markt is ook een geweldige plek om de lokale keuken te proeven, met gerechten zoals brik (een gefrituurd deeg gevuld met ei, tonijn en kappertjes) en couscous. Heel erg lekker!

Ook de perfecte plek om door te reizen

Wil je wat langer blijven, maar denk je snel uitgekeken zijn op één plek? Dan kun je vanuit hier ook heel goed de rest van Tunesië verkennen. Het dorp ligt op slechts 20 kilometer van de hoofdstad Tunis. Hier kun je de oude medina bezoeken, of het Bardo Museum, dat een indrukwekkende collectie Romeinse mozaïeken herbergt. Voor liefhebbers van geschiedenis is een dagtocht naar Carthago een must. Deze oude stad ligt op slechts een steenworp afstand van Sidi Bou Saïd en biedt een schat aan archeologische vindplaatsen, waaronder ruïnes van tempels, badhuizen en amfitheaters. En na een dag vol avontuur kun je terugkeren naar het rustige Sidi Bou Saïd, waar je kunt genieten van een ontspannen avond in een van de vele gezellige restaurants, met uitzicht op de zonsondergang boven de Middellandse Zee.