De prijs van een flesje water Ushuaïa is de prijs van exclusiviteit

Ibiza staat bekend als een luxe (vakantie) bestemming die jaarlijks duizenden toeristen aantrekt. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook beroemdheden en feestgangers. De exclusiviteit en populariteit van de locaties spelen een grote rol in de prijsbepalingen van de producten of diensten. Dit is ook duidelijk te merken in een club als Ushuaïa, waar de sfeer en het entertainmentniveau zorgen voor hoge prijzen voor consumpties.

En dit geldt niet alleen voor luxe drankjes, cocktails of andere alcoholische versnaperingen. Ook voor een flesje water bij de club Ushuaïa betaal je en bizar hoge prijs. Dit wordt duidelijk in een filmpje dat een vakantieganger op Instagram deelde.

Beter een alternatief halen

Op onderstaande filmpje is te zien dat iemand alleen een flesje water heeft besteld bij Ushuaïa en een indrukwekkende prijs van 14,- euro moet neerleggen. Dit is natuurlijk gekkenwerk. De prijs van 14 euro voor een flesje water kan deels worden verklaard door de mogelijk hoge operationele kosten die gepaard gaan met het runnen van een club. Denk bijvoorbeeld aan kosten van het personeel, beveiliging, licht- en geluidssystemen of het onderhouden van een hoog serviceniveau. Echter is het vragen van zo’n hoge prijs voor een flesje water echt overdreven. Je kunt dan beter een ander lekker drankje bestellen als de prijzen toch zo hoog liggen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @ibizatheisland

De werkelijke waarde is ver te zoeken

Natuurlijk zijn de meeste mensen die Ushuaïa of Ibiza in het algemeen bezoeken, vaak al goed op de hoogte van de kosten. Hier houden zij dan rekening mee en kunnen dit ook goed betalen. Toch kun je dus nog weleens schrikken van hoeveel het nou echt kost. Het is dan misschien ook niet gek dat een club of tent op Ibiza hier gebruik van maakt om eens lekker te kunnen cashen. Toch is het vrij zuur als je denkt even een lekker flesje water te bestellen. De daadwerkelijke waarde van zo’n flesje water hangt dan ook af van hoe bereid je zelf bent om er geld voor neer te leggen. Toch zet het ons wel weer even aan het denken, wat altijd goed is.