MMA-kampioen Sean O’Malley is knettergek

De jonge vechter maakt gebruik (of misbruik) van de soepele houding van de UFC tegenover marihuana (er is een soort van gedoogbeleid ontstaan), en laat dit dan ook zien in zijn trainingen.

Een tijd terug plaatste O’Malley een reeks video’s op social media die bijna aanvoelen als een bizarre, bijna koortsachtige droom. Hij begint in één van deze video’s bijvoorbeeld door een bong te gebruiken en slaat die vervolgens weg als een American football.

Bekijk het bizarre filmpje hier (van 0.18 tot 1.00):

 

De training lijkt zijn vruchten af te werpen

Ondanks, of misschien wel dankzij, deze onconventionele aanpak boekt O’Malley succes in de ring. Hij verdedigde met overtuiging zijn UFC Bantamweight Championship tegen Marlon Vera. Zijn eigenaardige trainingsstijl lijkt dus vruchten af te werpen. O’Malley weet niet alleen indruk te maken in de octagon, maar verrast ook daarbuiten met zijn onvoorspelbare gedrag.

Deze aparte trainingsaanpak heeft mogelijk bijgedragen aan O’Malley’s schijnbare onverslaanbaarheid in de ring. Maar laten we eerlijk zijn, O’Malley houdt gewoon van plezier maken en het uitdagen van conventionele normen. Het lijkt erop dat deze video vooral voor komisch effect is opgenomen.

UFC-vechters, er zitten vreemde vogels tussen

Het gedrag van MMA-vechters blijft vaak toch wel een beetje vreemd. Tony Ferguson, voormalig interim lichtgewichtkampioen, verbaasde het internet bijvoorbeeld eerder al met deze video waarin te zien is hoe hij herhaaldelijk een metalen paal met zijn scheenbeen begint te trappen (zonder enige schade uiteraard). Ook Diego Sanchez, een voormalige MMA-veteraan, stond bekend om zijn excentrieke gedrag, zoals het laten slaan in zijn gezicht door zijn coach (op zichzelf staand niet heel vreemd, maar dit werd gedaan terwijl hij ondersteboven hing.)

Kortom, O’Malley en andere MMA-vechters dagen de normen uit, zowel op als buiten de mat. De sport blijft een broeinest voor eigenaardigheden en andere nogal onconventionele trainingsmethoden die de vechters doen denken dat ze het wiel opnieuw uit hebben gevonden.