51-jarige vrouw ontvangt een fractie van haar loterijwinst
Een vrouw uit de verenigde staten genaamd Lerynne won een ongelofelijk mega bedrag van maar liefst 343,9 miljoen euro. Maar de 51-jarige vrouw ontving slechts de helft van dat geld. Lerynne West was een van de twee gelukkige die de powerball jackpot van ruim 700 miljoen dollar won. De helft zou dus van haar moeten zijn geweest. Toch liep dat anders want toen de moeder van drie kinderen voor een beslissing stond kreeg ze slechts een gedeelte van haar loterijwinst.
Lerynne uit Dexter, een plaats in de Amerikaanse staat Iowa kwam voor een zeer opmerkelijke beslissing te staan voor hoe ze haar prijzengeld zou willen ontvangen. Ze kreeg de keus om een lijfrente te ontvangen van ter waarde van 343.9 miljoen dollar die betaald zou worden over 30 termijnen gespreid over 29 jaar. De andere optie was afkoopsom van 198,1 miljoen exclusief belasting, in totaal $ 140,6 miljoen. Na lang na te denken hakte ze uiteindelijk de knoop door en koos Lerynne voor de tweede optie. ”Het is belangrijk om er bij stil te staan dat 140.6 miljoen dollar buitengewoon veel geld is. Onze familie zal hier de rest van het leven gegarandeerd genoeg aan hebben.”
Het verhaal achter het winnende lot
Het verhaal achter de gewonnen jackpot is een hele aparte. ”Ik kocht het lot de dag voor de onthulling nadat een vriend haar mee had genomen om wat te eten bij een lokale pompstation”. De dag erna vergat Lerynne bijna dat ze een lot gekocht had, maar na te horen hebben gekregen dat een van de jackpots in Iowa was gevallen belde ze dezelfde vriend op. ”Toen ik me ticket wilde checken realiseerde ik me ineens dat ik mijn tickets niet meer had! Ze bleken nog in de truck te liggen en het bleek dat dat het winnende lot was.”
Een goed doel
Nadat ik was afgekoeld besefte ik me dat ik een verantwoordelijkheid had om goed te doen met het geld. Daarom heb ik The Callum Foundation opgericht, vernoemd naar mijn kleinzoon die maar één dag heeft geleefd. Het goede doel biedt onder andere subsidies aan mensen die in armoede leven maar ook staan ze klaar voor zaken als onderwijs, dierenwelzijn en veteranenzaken.