Marktkantine – Amsterdam

De Marktkantine is er ééntje om mee te beginnen, want de nog ‘nieuwe’ club wist zich al snel te bewijzen met misschien wel de beste line-ups van Nederland. Niets is te gek. Het is de uitvalbasis van onder andere Kris Kross waar je heel de avond op R&B kan glijden, net als die Âme waar je heerlijk kan wegdromen op melodische elektronische muziek.

18 Oktober – Pan-Pot
10 November – Rewind X Happy feelings
11 November – Reinier Zonneveld

marktkantine

Complex – Maastricht

In deze club in het zuiden van ons land kun je terecht voor de beste techno, hiphop en R&B. De initiatiefnemers willen de uitgaansmogelijkheden in Maastricht en omgeving wat diverser maken. Vooralsnog lijkt dat goed te lukken.

28 Oktober – Claydrum
26 December – R&B Sunday XL

11 vetste clubs in Nederland

Bar – Rotterdam

Deze plek is uniek. Als jij een vrije vogel bent en niets liever doet dansen op disco plaatjes, dan moet je naar Bar in Rotterdam. De locatie is knus, gezellig en wie graag zijn dansmoves wil showen kan dat doen recht voor de DJ-Booth. Heb je geen zin om te dansen, maar heb je wel honger? Ga dan voor de Caribische BBQ en bestel de jerk chicken.

20 Oktober – Het verbond
28 Oktober – Halloween: Bar of the living dead

Bar rotterdam

Basis – Utrecht

Aan de Utrechtse grachten bevindt de thuisbasis van vele studenten, want van donderdag tot zaterdag is het hier feest. Basis is wat ons betreft by far de beste club van Utrecht en omgeving. Menig techno-liefhebber kan hier z’n ei kwijt met namen als Speedy J, Dax J, Surgeon en AnD. Beslist dus eens een bezoekje brengen als je fan bent van hardere klanken en de betere dj’s.

27 Oktober – Pablo Discobar Soundsystem
18 November – Gabriel Ananda b2b Arjuna Schiks

Basis utrecht

De school – Amsterdam

Iets meer dan een jaar geleden viel het doek voor Club Trouw, waardoor er voor vele een gat viel in het Amsterdamse nachtleven. Een jaar verder startte de jonge honden van Club Trouw een nieuwe club, De School, in een verlaten middelbare school in Amsterdam west. Bij binnenkomst wordt je ontvangen door een goed verlichtte ruimte met klassieke muziek, maar wie de trap afloopt naar de fietsenkelder komt in een donkere ruimte waar zware bassen om je oren vliegen.

28 Oktober – DJ Stingray – Noncompliant – Robert Bergman
03 November – Jamie XX – Young Marco

De-School-Amsterdam-

Paradigm – Groningen

Ver van alle grote steden in het noorden van Nederland bevindt zich het pareltje Paradigm. Een ongekende club die afgelopen jaar de titel kreeg, de beste underground club van de Benelux. In deze club komen de grootste technohelden aanbod, dus ben jij een ravende noordeling dan vind je hier je heil.

paradigm

Doornroosje – Nijmegen

Doornroosje werd in 2015 verkozen als beste poppodium van Nederland, maar ook bewijst deze plek in de nachtelijke uurtjes een beste club te zijn. Een breed scala aan muziekstijlen maakt deze club voor iedereen toegankelijk. Je kan hier terecht voor pop, hiphop, techno en house.

26 Oktober – Jonna Fraser
17 November – I Hate Models – SHXCXCHCXSH 

doornroosje

Toffler – Rotterdam

In een oude metrohalte in Rotterdam bevindt zich de gevestigde naam Toffler. De club kent een ongekende knusse sfeer door zijn verlichting en het lage plafond. Hier kom je vooral als je van techno houdt, want alle grote namen komen in de Toffler.

27 Oktober – The Deep
25 November – Toffler indoor festival

toffler

Pip – Den Haag

Last but not least is Pip, de ballenbak van Den Haag. Het is altijd feest en dat is mede te danken aan de line-up die voornamelijk bestaat uit discohelden en funky dj’s.

25 November – 25 jaar Bunker
dj harvey pip