Azië. Als ontdekker, wereldreiziger of backpacker staat Azië natuurlijk hoog in jouw ‘must see’ lijst. Van de meest traditionele tot moderne steden en van privé stranden tot ongerepte bergen, Azië heeft het allemaal. Nu kun jij lukraak het goedkoopste, of juist best beoordeelde hostel binnenstappen. Denk verder. Dit zijn de meest bizarre hotels in Azië. Verschillende landen, voor elk wat wils. We gingen niet op zoek naar luxe, maar juist naar een unieke hotel experience.

Hang Nga Guesthouse – Da lat, Vietnam

Dit hotel staat ook wel bekend als Crazy House. En het hotel maakt zijn bijnaam zeker waar. Architect Dan Viet Nga was geïnspireerd door de Catalaanse architect Antoni Gaudi (bekend van de Sagrada Familia) en ging compleet los bij dit ontwerp. Zowel van buiten als van binnen lijkt het hotel rechtstreeks uit een bizar sprookje te komen. Het hotel telt tien kamers geheel in thema. van trappen gemaakt van wortels van bomen, houten dieren tot ramen in de vorm van een spinnenweb.

man man bizar hotel vietnam

The Imperial Boathouse Hotel – Ko Samu, Thailand

Een zeevaar-geïnspireerd hotel op een tropisch eiland. Klinkt zowaar een beetje standaard. Echter geld dit niet voor The Imperial Boathouse in Thailand. Dit hotel is next-level. Het hotel is gebouwd van authentieke rijstsloepen die ooit op de Chao Praya rivier voerden. De boten zijn gerenoveerd tot luxe suites waar bezoekers in alle gemakken worden voorzien. Een ruime slaapkamer, woonkamer, luxe badkamer en een eigen dek.

man man boot

Seaventures Dive Rig – Sabah, Malaysia

Duikers, opgelet! Sipadan’s prachtige wateren kunnen worden ontdekt via het Seaventures Dive Rig. Een omgebouwd olieplatform met 27 kamers. Hier komen enkel de echt fanatieke duikers. Het hotel is voorzien van een ingebouwde lift waarmee duikers te water kunnen worden gelaten.

man man dive resort

4 Rivers Floating Lodge – Koh Kong, Cambodja

12 luxe bungalow-tenten die drijven op het water. Ieder met een perfect uitzicht over de Tatai River. Dit gaat jou de perfecte Instagram foto opleveren. Een perfect uitzicht, een privé deck en ruimtes die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Hier kun je heerlijk tot rust komen.

Outdoors from 4 Rivers Floating Eco-Lodge

Wanderlust, Singapore

Voor de avontuurlijke reiziger die van architectuur en stijl houdt is Wanderlust in Singapore de plek om enkele nachten te verblijven. Vier grote designers uit Singapore kregen opdracht de kamers te ontwerpen. Moderne, experimentele en one-of-a-kind kamers. De speeltuin voor volwassenen.

man man wanderlust

Benesse House – Naoshima Island, Japan

Op zoek naar de nodige dosis kunst en cultuur? Ontdek het Benesse House. Wij weten nog steeds niet of we het de stempel museum of hotel moeten geven. Het Benesse House is gebouwd door Soichiro Fukutake. Deze kunstverzamelaar/miljardair besloot zijn imposante privé collectie openbaar te maken.

man man japan

Kumbuk Hotel – Butalla, Sri Lanka

Aan de oevers van de Kumbukkan Oya River in Sria Lanka staat een olifant. Een combinatie tussen organische materialen en een papier-maché project, wat zeker de aandacht trekt. Het Kumbuk Hotel is een eco-vriendelijk experiment. Een hotel, gemaakt van hout en stro. Het hotel belooft ‘twee toiletten en een interactieve omgeving met de natuur’. That’s all. Een bezoek aan dit hotel belooft zeker een experience te worden.

man man hotel 2

Container Hotel – Kuala Lumpur, Malaysia

Dit Container Hotel in Kuala Lumpur is gemaakt van… containers. Klinkt niet bepaald gezellig en comfortabel. Toch wordt dit hotel ervaren als excellent. De containers hebben een likje verf en de nodige versieringen gekregen. Een unieke en tevens betaalbare hotel-experience.

container hotel kuala lumpur

Sharma Spring – Bali, Indonesië

Sharma Spring is een eco-resort gebouwd gemaakt van enkel bamboe. Zes ‘verdiepingen’, vier slaapkamers, een keuken en verschillende entertainment-ruimtes maken dit resort tot de ultieme belevenis in Bali.

man man bali