In een cultuur waarin iets gauw de stempel saai en degelijk krijgt stelt de zogenoemde ‘jeugd van tegenwoordig’ het volwassen worden zo lang mogelijk uit. Dat is goed. Word nooit volwassen en laat het kind in jou dromen. Echter betekent dit niet dat je de kalende man, van middelbare leeftijd moet zijn die gehuld in een te strakke skinny-jeans en lang T-shirt naar een club gaat waar hij eigenlijk toch net iets te oud voor is. En zo zijn er meer van dit soort punten. Gedraag je naar je leeftijd. De volgende dingen kun jij als echte man echt niet meer doen:

man man echte mannen

Onzekerheid en over-competitief gedrag

Wees niet de man in een relatie die constant gecomplimenteerd moet worden. Geen enkele vrouw heeft behoefte aan een man met een fragiel ego die constant aandacht nodig heeft. Dit is namelijk een indicator van onzekerheid. Stop hiermee, ga voor succes en wees blij wanneer je partner succes heeft in plaats van je constant te meten aan je partner en andere mensen. Heb je eigen ambitie en wees kritisch. Zoals een volwassen man zou doen.

Asociaal gedrag

Met deze bedoelen we niet idioot of grof gedrag, maar juist de wijze van communiceren. Een goede communicatie vormt namelijk de solide basis van iedere relatie. Wees niet dat ‘jongetje’ wat niet kan of durft te zeggen dat hij eigenlijk denkt. Vertel wat je denkt, zeg geen ja wanneer je nee denkt, luister naar haar en wees open en eerlijk. Stop met het verbergen van emoties en wees niet bang voor een confrontatie of om een oncomfortabel gesprek te voeren.

man man asociaal gedrag

De wijsneus uithangen

Dat jou algemene kennis net iets hoger ligt dan de gemiddelde mens en je overal een mening over hebt is mooi, maar ga niet constant de wijsneus uithangen. Dit vinden vrouwen niet sexy. Het constant verbeterd worden en in een hoekje gedrukt worden verstaan vrouwen niet onder het woord ‘plezier’. Een goede discussie, standpunten en uitgedaagd worden is leuk, maar geef ook toe dat je niet overal verstand van hebt.

Vrouwen enkel zien als lustobject

Als puber op de middelbare school keek je enkel naar twee dingen bij het zien van een bikini-model en als begin twintiger kan het nog zijn dat jou criteria niet verder rijken dan de cupmaat van je tinder-date. Echter is er zoveel meer dan een paar goede billen en borsten wat een vrouw mooi maakt. Een echte man begrijpt dat.

man man vrouwen lustobject

Besluiteloosheid

Jongetjes weten niet wat ze willen. Ze hebben geen carrière plannen, plannen geen doelen en gaan niet voor een serieuze relatie. Echte mannen weten wat ze willen. Zowel op het gebied van carrière als wat ze zoeken in een relatie.

Geen toekomstperspectief hebben

Echte mannen hebben toekomstplannen en weten waar ze willen staan in de toekomst. Het is belangrijk dat deze stappen realistisch zijn en dat doelen behaald worden. Jongens leven enkel nu, echte mannen kijken naar het grotere plaatje en doen alles met toekomst perspectief. Financieel gezien, carrière gezien en op het gebied van relaties.

man man echte mannen

Gedraag je volwassen, maar laat het kind in jou dromen.