Om vette surf spots te vinden hoef je niet af te reizen naar Hawaii of bali. Het kan ook veel dichter bij huis. Europa zit namelijk vol met vette surf spots. Ze hebben niet allemaal parelwitte stranden en warm water, maar een aantal van de ziekste spots zijn misschien toch dichter bij huis dan wat je in eerste instantie zou denken. MAN MAN heeft voor jou 5 surf spots in Europa op een rijtje gezet:

man man surfspots

Biarritz – Frankrijk

Slechts 22 kilometer gelegen van de Spaanse grens ligt de Franse gemeente Biarritz. Hier werd het surfen in Europa op de kaart gezet. Een breed gebied met zowel drukke spots als relatief lege wateren. In de rustige baai van Hendaye zijn de meeste surfscholen gevestigd doordat het water daar rustig is en er bescherming is tegen de wind. Beschouw jij jezelf als een surf pro? Dan moet je zeker de Lafitenia checken. Op die spot breekt een lange rechtse golf. 

In de maand juli vind het Biarritz Surf Festival plaats. Ben jij een surf fan? Hou je van goede muziek en dansen op het strand? dan mag je dit zeker niet missen. Jaarlijks trekt dit event 150.000 bezoekers. Naast het feesten zijn er wedstrijden als een long board contest, verschillende demonstraties en tandem surfing te aanschouwen.

biarritz surfspots man man
surfspots

Praia do Norte, Nazaré – Portugal

Dit is geen plek voor beginners. Hier vind je ware monsters van golven. Relatief lege wateren omdat de meeste mensen enkel op het strand de waaghalzen die het aandurven aanschouwen. Het afgelopen jaar werden hier golven van 30 meter gemeten. Praia do Norte wordt beschouwd als de ultieme spot waar men de grenzen op kan zoeken.

surfspots man man

surfspots man man

Mullaghmore Head – Ierland

Hier zul je geen warme wateren, rustige baaien en witte stranden vinden. De harde winter-wind zorgt voor gigantische golven tot 30 meter hoogte. Dit trekt veel internationale surfers en het daarbij horende publiek die op zoek zijn naar de hoogste golven. Doordat de grootte en de snelheid van de golven is het bijna onmogelijk om zonder hulp van een jetski deze golven te betreden.

surfspots man man 5 surfspots man man 6

The Sotavento Beach (Fuerteventura) – Spanje

Een harde wind en in de zomer de perfecte temperatuur. The Sotavento Beach in Spanje is de ideale spot voor windsurfer, kite- en pedalboarders. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier perfect terecht.

surfspots man man 1 surfspots man man 7

 

München – Duitsland

Dit is wel een hele zieke spot, gewoon bij onze oosterburen. Midden in de stad stroomt de rivier Eisbach door een tunnel. Er wordt een kunstmatige golf gecreëerd. Permanent. Dit zorgt voor ideale surfomstandigheden. Het is een ware hotspot waar veel toeristen komen kijken.

surfspot munchen 2 surfspot munchen