Nederlandse denim merken

Dat wij een spijkerbroeken land bij uitstek zijn dat is bekend. Daarom is het niet zo gek dat wij dan ook enkele gerenommeerde denim merken hebben voortgebracht. Waar Levi’s de allereerste was op het gebied van denim, zijn er vele geïnspireerd geraakt. Daarom hebben wij 5 Nederlandse denim merken geselecteerd die bij eenieder bekend moet zijn.

Benzak Denim Developers

BDD is een Amsterdam based denim-merk bekend om de fijnste Japanse doeken die op authentieke wijze worden geproduceerd. De broeken zijn ware meesterwerken: prachtige doeken, zowel authentieke als moderne fits en prachtige details. Onlangs dropte BDD een nieuwe lijn: BDD European Made. De kwaliteiten die we gewend zijn van BDD, maar dan voor een andere prijs.

nederlandse denim merken man man

 

Denham

The Truth is in the Details. In 2008 richtte Jeanmaker Jason Denham het jeansmerk Denham op. In korte tijd is dit merk uitgegroeid tot een van Nederlands toonaangevende denim merken en is Denham de wereld aan het veroveren. Heerlijke fits, mooie kwaliteiten en unieke details maken dit tot een wereldspeler. Onlangs lanceerde het merk een unieke collectie in samenwerking met de heren van Art Comes First. Ontdek hier het verhaal achter Denham.

toonaangevende jeansmerken man man

Onze toppicks van Denham:

Kings of Indigo

Amerikaanse stijl gecombineerd met Japanse details. Dit is Kings Of Indigo. En het merk mag zijn naam met trots dragen. Waar het merk in 2012 hun eerste collectie presenteerde, verkoopt het merk nu een breed assortiment bestaande uit 250 items in 12 verschillende landen. Een combinatie tussen een stijlvolle selectie en unieke Japanse items maken dit merk tot een van Nederlands denim merken die je moet kennen. Check de collectie van Kings Of Indigio hier.

kings of indigo man man 3

Ru Denim

Een merk vertelt een verhaal. Een verhaal over het product, de beleving en over de maakwijze. De Nederlandse man draagt bij praktisch elke gelegenheid een spijkerbroek. En daar zijn de jeans van Ru Denim naar ontworpen. Stijlvolle jeans met unieke details. De denims zijn geschikt voor iedere gelegenheid. De collecties zijn gebaseerd op verschillende ‘Chapters’. Je shopt de Chapter Amsterdam Capsule collectie hier.

nederlandse denim merken man man 2

G-star Raw

Sinds de oprichting is de filosofie van G-star ‘just the product’ en  wordt tot de dag van vandaag gewaarborgd. Iconische modellen als de Elwood hebben het merk internationaal groot gemaakt. Sinds afgelopen jaar is Pharell Williams mede-eigenaar van G-star en is het merk zich nog meer gaan richten sustainability. De unieke samenwerkingen, verschillende cross-0vers en ijzersterke collectie maken G-star tot een wereldspeler.

Main

Onze selectie toffe kleding van G-star:

Deze merken shop je bij de tofste herenwinkels van Nederland.