Koningsdag. De dag waarop jij op koning Willy proost. De dag waarop jij wordt bekroond tot prins pils. Dansend in de zon. Een dag waarop de zonnebrillen tevoorschijn mogen worden gehaald. Samen feest vieren met je vrienden op een boot, een festival of gewoon in de straat. Dit is de gedachte wat men heeft bij koningsdag. Echter komt daar Koningsdag 2016 met een weersvoorspelling dat geen hoger cijfer dan een 3 krijgt. 70% kans op neerslag, maximaal 10 graden en een sterke wind. Ja, dat wordt niet veel best dit jaar. Wat nu? Heb jij geen zin om in een poncho te dansen op een festival? Heb je je tickets (tevergeefs) al aangeboden op Ticketswap of wil je gewoon een keer wat anders? Check deze alternatieven:

man man koningsdag

Koningsnacht

Als het weer bagger wordt moet je het plezier gewoon binnen opzoeken. En dat kan zeker, vooral de nacht vóór Koningdag: Koningsnacht. Nadat jij het slechte weer getrotseerd hebt en de dichtstbijzijnde kroeg binnen getreden bent zul je worden overspoeld door een oase aan gezelligheid en drank. Geheel gehuld in een oranje thema. Tot de late uurtjes feest je door en koningsdag wordt een brakke dag waarop je terugdenkt aan de legendarische avond ervoor.

Droog blijven én feesten tijdens koningsdag? Dat doe je met deze regenjassen:

Versier je eigen huis met oranje slingers

Ben jij dit jaar de reddende engel en versier jij je huis compleet in een oranje thema? Koningsdag is de perfecte dag om een gezellig huisfeestje te organiseren. Mensen lopen door de straten, komen langs voor een borrel terwijl jij, de gastheer, de zomerbeats door je woonkamer laat klinken. Hier kan geen regenachtige dag op een festival tegen op. Nodig je vrienden uit, maak een vette playlist en zorg voor een oranje-dresscode. Gezelligheid gegarandeerd.

Spelletjesdag

Die boot, waar jij met je beste vrienden een dag op zou gaan feesten is geannuleerd en de beste festivals zijn uitverkocht. Wat nu? Dit is misschien wel het beste alternatief: Een gezellig dag, met je beste vrienden. Wat ga je doen? Iedereen neemt zijn favoriete bordspel mee, een flinke lading drank en jullie brengen de dag door aan een grote tafel. Lekker eten, spelletjes spelen en aan het einde van de dag besef je pas hoe lang het geleden was dat je zo hard hebt gelachen en zo goed hebt bijgepraat. Een aanrader.

Organiseer een Game of Thrones marathon

Nu het nieuwe seizoen van Game of Thrones van start is gegaan en iedereen nergens anders over kan praten wordt het tijd dat jij ook eens aan deze serie begint. Koningsdag is hier het perfecte moment voor. Een beetje brak van de nacht ervoor sla je de nodige drankjes en snacks in en verblijf je de hele dag binnen. Heerlijk met dit slechte weer. Het ideale moment om alle afleveringen opnieuw te bekijken of eindelijk aan deze serie te beginnen.

Indoor festivals/feestjes

Ondanks dat de bovenstaande alternatieven best wel verleidelijk klinken pak je toch het liefst een feestje. Gelukkig hebben een aantal festivalorganisatoren perfect geanticipeerd op het betreurende weer en last-minute de locatie van het festival gewijzigd. Zo is de locatie van Electric Orange verplaatst naar het Beursgebouw in Eindhoven. Zo kun jij toch droog genieten van die heerlijke beats.

Wil je niet overdag feesten, dan zijn er genoeg alternatieven voor in de avond. Onze favoriet is Jamie Jones & The Martinez Brothers in de Marktkantine. 

man man koningsdag

Ben jij een echte die-hard en pak je toch dat festival. Dan zijn dit zeker de aanraders: