Hoe krijg je meer romantiek in de relatie?

Iedere relatie heeft zo zijn ups en down. Als je al wat langer samen bent leef je af en toe langs elkaar heen, waardoor de romantiek vergeten kan worden. Ondanks dat mannen vaak niet zo romantisch ingesteld zijn, is het wel heel erg belangrijk om romantiek in jullie relatie te houden en daar kan de 2/2/2-regel enorm bij helpen. Maar wat houdt die regel eigenlijk in?

 

De regel houdt in dat jij en je vriendin om de twee weken een avondje uit moeten gaan. Om de twee maanden een weekendje weg moeten gaan en om de twee jaar een weekje samen op vakantie zouden moeten gaan. Het is lastig om het vol te houden, maar neem toch het initiatief om de agenda’s te pakken en regelmatig een avond of ander dagdeel vrij te houden voor een date. Hierdoor breng je doe vlam en de spanning terug in jullie relatie.

hoe meer romantiek in relatie 2 2 2 regel

De 2/2/2-regel klinkt als een dure zaak

Alhoewel de 2/2/2-regel klinkt als een dure zaak, hoeft dat niet zo te zijn. Je kunt de regel namelijk heel gemakkelijk aanpassen naar jullie situatie en daarbij hoef je echt niet iedere twee weken luxe uit eten.  Zo zou je bijvoorbeeld als date night een wijnproeverij thuis kunnen organiseren of een avondje samen kunnen Netflixen met kaarslicht. Nog meer inspiratie nodig? Check dan onze date ideeën voor thuis.

Daarnaast kun je ook een keer in de vier maanden een weekendje weg gaan. Of bijvoorbeeld niet voor een weekendje weg, maar een nachtje. Het gaat namelijk niet per se om die vakantie of de weekendjes weg. Het idee is eigenlijk gewoon dat je meer tijd voor je vriendin maakt en haar laat zien dat ze veel voor je betekent. Daarom is deze regel voor mannen zo’n handig hulpsysteem om die romantiek erin te houden.