Kerk in Nieuwolda te koop op Funda

Deze 19e-eeuwse kerk, gelegen aan Hoofdstraat 45 in Nieuwolda (provincie Groningen), is momenteel te koop op Funda voor een prijs van 199.000 euro. Met een woonoppervlakte van 170 vierkante meter en een enorm perceel van 1612 vierkante meter biedt dit historische pand een unieke kans.

De mooie glas-in-loodramen, de gebogen dakconstructie en de indrukwekkende vrije hoogte zorgen voor een mooie ervaring in deze kerk, en is momenteel in gebruik als atelier. Het pand heeft ruimte voor herinrichting. De begane grond van deze unieke woning heeft als je binnenkomt een toilet en douche, open keuken en een atelierruimte van ongeveer 110 vierkante meter. Deze ruimte kan je makkelijk ombouwen voor een woonkamer met keuken, slaapkamers en badkamers.

funda kerk

Het bouwjaar 1875 maakt het een historisch pand. Op de verdieping bevindt zich een ruime etage met vide, met een ruimte van ongeveer 50 vierkante meter. Hier is genoeg ruimte voor extra slaapkamers of andere creatieve dingen. De kerk staat best rustig en staat niet direct aan een drukke weg.

funda kerkEr is genoeg parkeerruimte aan de voorkant, en aan de achterkant heb je prachtig uitzicht over de velden van provincie Groningen. Bovendien heb je alles in de buurt om je ‘normale’ leventje te leiden, zoals een supermarkt en een basisschool voor die kleine van je. Dit is een goede kans voor mensen die graag in een oud gebouw willen wonen en graag naar hun eigen smaak willen inrichten.

Bekijk hieronder meer foto’s van de kerk in Nieuwolda (bron: Funda):

kerk funda groningen te koop

oude kerk te koop woning nieuwoldanieuwolda te koop funda kerk