Er zijn mannen die zeggen dat ze niks geven om auto’s en dat het enkel een vervoersmiddel is om van A naar B te komen. Dit soort mannen zijn leugenaars. Ware klassiekers als deze wekken een gevoel van emotie op en trekken meer bekijks dan menig bikini model. De volgende 10 auto’s zijn ware klassiekers en laten het hart van iedere man sneller kloppen:

Aston Martin DB5 1964

De ultieme Bond auto. Heeft deze klassieker meer toelichting nodig?

klassiekers auto man man 1

Mercedes 300SL Gullwing 1957

De snelste productie auto van zijn tijd. Pure klasse en stijl en alleen om de vleugeldeuren behoort deze auto in de top tien klassiekers aller tijden.

klassiekers auto man man 2

Ferrari Dino 246 GT 1969

De ronde vormen van deze Ferrari Dino uit 1969 waren revolutionair voor die tijd. Geen stijve hoeken en lijnen, maar ronde vormen die passen bij een auto die is gemaakt om te racen.

auto klassieker man man

Lamborghini Miura 1966

Het antwoord van Ferruccio Lamborghini toen Enzo Ferrari hem een ‘simpele tractor-bouwer’ noemde. Deze raket op wielen schudde de auto-wereld wakker en liet Ferrari beseffen dat zij niet de enige grote speler waren.

man man auto klassiekers

Toyota 2000GT 1969

Een lange neus, ronde vormen en een flinke dosis stijl. Deze Toyota geeft je het gevoel van een Italiaanse roadster. Een ware gentleman’s car.

man man toyota 2000 gt

Ferrari 250 GTE 1962

De sportauto voor de familieman. Geschikt voor de succesvolle man die het gevoel en de beleving van rijden in een Ferrari wil ervaren, maar ook z’n zoontje naar de voetbal wil brengen. Een ware klassieker.

klassiekers auto man man

Chevrolet Camaro 1969

De klassieke American Muscle Cars mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. En wanneer het om ware klassiekers gaat zijn er slechts twee namen. Dit is er één van.

man man muscle car klassieker

Boss 429 Mustang 1969

De standaard Ford Mustang opzich is al een klassieker, maar dit is next-level. De motorkap moest aangepast worden om de belachelijk grote motor van deze Ford Boss 429 Mustang te laten passen. Wat een monster.

auto klassiekers man man

Maserati Ghibli 4.7 1969

De agressieve neus alleen al geeft deze klassieker een felbegeerde plek op de lijst. Een ondergewaardeerd, stijlvol snelheidsmonster.man man ware klassiekers

Jaguar E-type 1961

Enzo Ferrari: ‘the most beautiful car ever made’.

1961 Jaguar E-Type; top car design rating and specifications