Headerfoto via 

1. Luke Choice

Luke Choice staat ook wel bekend als Velvet Spectrum. Dit is een ontwerper uit New York en werkt graag met 3d visuals. Zijn uitgebreide kleurgebruik en speelse taferelen hebben er voor gezorgd dat hij samenwerkingen heeft gedaan met big players als: Nike; Ray-Ban, Adidas en HBO.

2. Steven Harrington

Steven Harrington staat bekend als een leidend figuur in de Californische psychedelische-pop esthetica. De in Los Angeles residerende ontwerper laat zich inspireren door het gevariëerde landschap van Californië en door het palet van culturen in de staat. Zijn werk lijkt bijna een beetje op striptekeningen maar dat maakt het zeker niet minder cool.

3. Tad Carpenter

Tad Carpenter heeft ongeveer 20 kinderboeken geschreven en  geeft les aan de universiteit van Kansas. Wij vinden zijn werk speels en innovatief. Zeker one to watch.

4. Timothy Goodman

Timothy Goodman is zijn carrière begonnen als een designer voor Simon & Schuster waar hij boekenkaften ontwierp. Inmiddels heeft hij flink wat merken op zijn naam staan. Hij heeft klussen gedaan voor Airbnb, Google, Ford, J. Crew, Samsung en de New York Times.

5. Nicolai Sclater

Nicolai Sclater laat zich graag inspireren door de tarditionele manier van schilderen. Zijn werk is voornamelijk humoristisch, vol van woordspelingen, misvattingen en ongewone motiverende quotes. Dit alles voornamelijk met de hand geschilderd.

6. Rob Draper

Rob Draper brengt typografie naar een next level. Hij is van alle markten thuis en heeft dan ook flink wat samenwerkingen op zijn naam staan. Zo heeft hij bijvoorbeeld samengewerkt met: Gap, Nike en the Golden Globes. Door zijn veelzijdigheid is het altijd weer een verrassing wat je op zijn instagram gaat zien.

7. Pavlov Visuals

Dit drietal waarvan twee tweelingbroers, hebben hun imperium vanaf de grond opgebouwd. Ze hebben kantoren in meerdere landen en ze maken nette en moderne visuals. De cleane insteek van hun ontwerpen spreken ons zeker aan. 

8. Rodrigo Corral

Rodrigo Corral heeft veel samenwerkingen op zijn naam staan. Hieronder ook met beroemdheden als: Junot Diaz, Jay Z en Ashley Olsen. Daarnaast heeft hij ook gewerkt voor New York Magazine en de New York Tmes.

9. James White

Als de oprichter van designstudio Signanoise weet James White alles over grafisch ontwerp. Zijn ontwerpen die gevoed worden door neon-infusion brengen je in één klap naar de tijd van toen.

10. Neil Stevens

De carrière van Neil Stevens is begonnen met een tweet waarin hij een ontwerp liet zien voor de poster van de Tour de France. Terwijl de Tour de France vorderde, werden zijn ontwerpen steeds verder verspreid. Nadat hij jaren heeft gewerkt voor ontwerpstudio’s is hij full-time gaan freelancen. Zijn ontwerpen hebben een vintage twist in een modern jasje.

 

Deze tien grafische ontwerpers passen in ieder geval helemaal in ons straatje. Ook deze kunstnares is een kijkje waard, ze maakt de tofste surrealistische kunst met haar eigen foto’s en ze is bekend geworden via intagram.