Militaire oefeningen

De onderstaande militaire oefeningen testen tot hoe ver men écht kan gaan. Zou jij één van deze militaire oefeningen kunnen doorstaan?

China: Playing a game of “hot potato” with a real grenade

Welke skill je hier mee traint is voor ons onduidelijk, maar het Chinese leger (People’s Liberation Army of China) traint door middel van een spelletje ‘hot potato’ met een werkende granaat. De Chinese troepen gaan in een cirkel staan en geven een granaat aan elkaar door, waarnaar de laatste persoon deze in een gat gooit.

Rusland Special Forces: Taking a shot to the chest

Het doel van deze oefening is de troepen klaar te stomen voor de meest stressvolle situaties. Hieronder valt dus ook neergeschoten te worden. De soldaten worden in de borst geschoten. De een raakt gewond, de ander wordt enkel op het kogelwerende vest geraakt. Hoe dan ook, de soldaat moet snel en kalm kunnen reageren.

man man militaire oefeningen

China: Jumping through rings of fire

Soldaten van het Chinese leger moeten door een ring van vuur springen. Geheel gehuld in uniform, met wapen. Het doel van de oefening is het nabootsen van een stressvolle situatie die de adrenaline rush nabootst die de soldaten ervaren in real combat.

man man militaire oefeningen

U.S. Navy Seals: Drownproofing Training

Praktisch iedere Navy Seal training is bizar heftig, maar sommige oefeningen gaan next level. De Navy Seals in spé worden, terwijl hun armen en benen vastgebonden zijn en ze onder de modder zitten in koud water gegooid. Hierbij dienen zij 20 keer naar de bodem te ‘spartelen’ en weer terug (zonder de bodem aan te raken). Vervolgens zwemmen ze naar het diepe gedeelte van het bad waar ze een masker van de bodem op moeten rapen. Deze bizarre oefening bootst het gevoel van verdrinken na. Hoewel de oefening op zich al extreem is zijn er instructeurs in het water die de duikers ‘aanvallen’.

man man navy seals

South Korea: Breaking slabs of concrete with their heads

Die gekke Koreanen ook. Mocht er ooit een gevecht tussen legers ontstaan waarbij er gestreden wordt wie de gekste skills heeft, dan winnen de Koreanen. Zij worden getraind om bamboo stokken kapot te laten slaan op hun rug en bakstenen te breken met hun hoofd. Het praktisch nut? Geen idee.

man man militaire oefeningen

U.S. Marines: Drinking cobra blood

Als je denkt dat je er bij de U.S. Marines van af komt met een paar push ups en burpees, dan heb je het goed mis. Het drinken van Cobra bloed en het afbijten van kippenhoofden met je blote tanden zijn part of the deal. Deze training komt voor bij U.S. Marines die trainen in Thailand. Hierbij worden de Jungle skills getraind waarbij rituelen als deze natuurlijk niet kunnen ontbreken.

man man militaire oefeningen

Belarus Red Berets: Testing balance by walking over fires

Alleen de meest fitte en doorgewinterde soldaten komen in aanmerking om toegelaten te worden tot de Belarus Red Berets. De test van militaire oefeningen die deze soldaten moeten volbrengen bestaat uit een 10k mars gevolgd door extreme oefeningen als een één op één gevecht, het beklimmen van gebouwen en acrobatische oefeningen. Om het allemaal nét iets moeilijker te maken worden de soldaten uit balans gebracht door bekogeld te worden met autobanden en wordt er op ze geschoten. Ja je leest het goed. De instructeurs staan aan de zijlijn en schieten voor, naast en langs de soldaten.

man man militaire oefeningen

Israeli Defense Forces: Jumping from skyscrapers and rappelling down the side

De Israeli Defense Force wordt getraind om een wolkenkrabber te betreden wanneer deze gegijzeld wordt. Dit is onderdeel van de ‘standaard’ training. Vanaf de top van het gebouw dienen de soldaten een weg naar beneden te vinden en het gebouw binnen te treden via een raam. De oefening wordt ‘Batism by height’ genoemd en wordt uitgevoerd op een 49 verdieping tellend gebouw.

man man militaire oefeningen

Taiwan Marines: Crawling along a path with jagged corals and rocks

De laatste test bij de Taiwan Marines bestaat uit het trotseren van ‘The Road to Heaven’. Klinkt leuk, is het niet. De soldaten leggen een 50 meter lange weg af, kruipend over koraal en stenen.

man man militaire oefeningen

Dutch Royal Guard of Honour: Riding horses through thick plumes of smoke

Onze eigen militairen kunnen er ook wat van. De militairen trainen met paarden op het strand. Hierbij is publiek aanwezig die veel lawaai maakt en dienen de soldaten door een veld van rookbommen te rijden zonder dat de paarden of de ruiters in paniek raken.

man man militaire training