Stressen voor een eerste date

Het is zover: je hebt een connectie met die ene prachtige dame en er staat een eerste date op de planning. Uiteraard wil jij niets liever dan overkomen als een zelfverzekerde guy, maar in de praktijk loopt het vaak net even iets anders. Zweetoksels, onhandige acties of niet-lekker-lopende zinnen, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt.

Voorbereiding is key, dus is een stappenplan zo gek nog niet. Op deze manier hoef je over een aantal zaken niet meer te stressen, waardoor die date ook meteen soepeler verloopt.

1. Frisse geur

Ben je een type dat van tevoren behoorlijk kan stressen over dingen als een ‘lekkere lichaamsgeur’, dan is het goed om jezelf te preppen voor een date. Neem een uitgebreide douche en kies voor een douchegel met een geur waar je de dame in kwestie mee gaat verrassen. Freek Rens heeft een variant in het assortiment dat je tijdens het douchen meeneemt naar Italië, namelijk met de geur Amalfi Secrets. Het is een verrassende en mannelijke geur met de natuurlijke extracten van roze peper en limoen.

Niet alleen heeft deze douchegel een geur die blijft hangen, ook zorgt het dankzij de Pro-Vitamine B5 voor een gehydrateerde huid. En van deze twee factoren gaat je date sowieso blij worden.

eerste date zelfvertrouwen

2. Maak je kop leeg

Stress, zenuwen en een gebrek aan zelfvertrouwen: het kan je kop behoorlijk op hol brengen. Om ervoor te zorgen dat die bovenkamer ook klaar is voor een date, is het belangrijk om te ontstressen. Werk jezelf nog even flink in het zweet voor die ene date, zodat je er ook mentaal helemaal klaar voor bent.

3. Denk vooruit

Weet je nog niet waar de date gaat plaatsvinden? Of heb je eigenlijk geen idee of er alleen gedronken, of ook gegeten gaat worden? Dit zijn zaken die ervoor zorgen dat je gestrest en onzeker kan worden. Maak een duidelijk plan, zodat je rustiger en zelfverzekerder overkomt.

eerste date zelfvertrouwen 3

4. Wees tevreden

Klinkt zweverig, maar is eigenlijk het allerbelangrijkste, wees gewoon tevreden met jezelf. Je moet het maar zo zien: deze vrouw wil met je op date, want ze is op de uitnodiging ingegaan. De wederzijdse interesse is er, dus genoeg redenen om zelfverzekerd te zijn. Geen idee hoe dat moet? Lees dan hoe je zelfverzekerder kan worden.

5. Je bent niet alleen

Dit is er eentje waar eigenlijk maar weinig mannen bij stilstaan. Niet alleen jij gaat op date, de vrouw in kwestie ook. Dat wil dus zeggen dat niet alleen jij ietwat zenuwachtig zal zijn, maar zij ook nog nodige kriebels heeft. Tja, als dat geen geruststellende gedachte is, dan weten wij het ook niet meer.

Dus, aan zelfvertrouwen zal er tijdens jouw eerstvolgende date geen gebrek zijn. En zijn ze er wel, dan kun je ze altijd nog proberen te maskeren. Fake it till you make it, zeggen ze ook wel.