Alles wat je nodig hebt op één plek

Ledger biedt jou dus alles wat je nodig hebt om je crypto veilig te verhandelen, en dat allemaal op dezelfde plek. De hardware wallets van Ledger hebben een eigen besturingssysteem en gecertificeerde chips. In het vorige artikel over Ledger hebben we al uitgelegd dat je de keuze hebt tussen de Ledger Nano S en de Ledger Nano X.
Zo zorgt zo’n wallet ervoor, in combinatie met de Ledger Live app die je standaard bij de wallet krijgt en op je smartphone of laptop kunt installeren, dat niemand anders bij je crypto kan. Je kan dus met geen mogelijkheid gehackt worden.

De software geeft je daarnaast ook inzicht in de waarde van je crypto en zorgt ervoor dat je je crypto kan verhandelen, (ver)kopen, versturen, je vermogen kan laten groeien en dit allemaal op een veilige manier. Je moet elke transactie namelijk verifiëren met je app. All in all, je kan je crypto dus gemakkelijk veilig opslaan en beheren met de Ledger software.

Ledger Nano S kopen

Nano S

Ledger €59,00 Shop nu
Ledger Nano X

Nano X

Ledger €119,00 Shop nu

 

Handelen in crypto met Ledger

We gaan even doen alsof je de wallet al in handen hebt en de app al hebt geïnstalleerd. Met de Ledger Live app kan je namelijk ook handelen in crypto. Ledger is daarvoor een samenwerking met Coinify aangegaan, waarmee jij dus met een paar tikken op je smartphone cryptocoins aan kunt schaffen. Deze coins kan je dan meteen naar je hyper-beveiligde wallet sturen. Met crypto kan jij je verdiensten op korte of lange termijn immers ook elders laten gelden. Met de Ledger Live app kan je de volgende 13 coins kopen om de waarde van je portfolio omhoog te krijgen:

 • BTC (Bitcoin)
 • ETH (Ethereum)
 • USDT (Tether)
 • XLM (Stellar Lumens)
 • BCH (Bitcoin Cash)
 • DOT (Polkadot
 • LTC (Litecoin)
 • DOGE (Dogecoin)
 • LINK 
 • UNI (Uniswap)
 • MKR (Maker)
 • COMP (Compound)
 • CEL (Celsius)

De door jou aangeschafte coins kan je vervolgens ook via de app verhandelen in andere crypto-aandelen. Dit kan door de samenwerking met Changelly, en je kan ook toegang krijgen tot de DeFi applicatie ParaSwap om in Ethereum tokens te handelen.

Er zijn al meer dan 1800 cryptocurrencies, stablecoins en security tokens, dus je kan gebruik maken van een enorm verscheiden portfolio. Heb je Tether die je in wil wisselen voor Bitcoin? Geen zorgen, je hoeft enkel een paar keer je scherm aan te tikken en de Ledger Live app fikst de rest. De werkwijze komt eigenlijk verrassend overeen met die van een wisselkoersbureau, alleen dan is ‘t digitaal. Dankzij Ledgers collab met Coinify kan je je Bitcoin ook veilig en snel verkopen binnen de app. De crypto wordt dan omgezet in tastbaar geld en door Coinify op je betaalrekening gezet.

Lenden met Ledger

De kunst van crypto zit hem in het aanschaffen van de munt voor een lage prijs, en het verkopen van de munt wanneer deze op een hoog punt staat. Je kan ook lenden. Via Crypto Lending (crypto uitlenen) via Ledger kan je namelijk ook iets doen met de coins waar je niets mee doet. Deze kan je uitlenen via het Compound Protocol, om zo anderen die het wél kunnen gebruiken op dat moment uit de brand te helpen. Dat betekent echter niet dat het liefdadigheidswerk is, maar jij verdient ook geld door de rente die je leners betalen. Je stort de tokens die je uit wil lenen in een smart contract, in ruil voor cTokens. Deze cTokens zijn jouw claim op activa en je rente. Wil jij hier nou echt slim gebruik van maken? Leen dan stablecoins uit, gezien deze weinig in waarde stijgen of dalen. Zo kom jij niet voor vervelende onvoorziene verrassingen te staan. Ook dit kan je gemakkelijk met Ledger regelen; die hebben USDT (Tether), USDC (USD Coin) en DAI beschikbaar voor Crypto Lending – allemaal stablecoins.

 

Staken met Ledger

Een andere manier om je kapitaal passief te laten groeien is om te participeren in het Staking-proces. Als jij van een bepaalde cryptocoin een minimumbedrag hebt staan, mag je via een proof-of-stake (PoS) blockchain transacties bevestigen om zo nieuwe blocks te fabriceren. Door je cryptocoins te laten staan, worden er dus meer coins bijgeschreven na verloop van een bepaalde tijd. PoS verbruikt minder stroom en is dus beter voor het milieu dan het PoW-proces. Ben jij in bezit van Tezos, Cosmos, Algorand, Polkadot of Tron? Dan kan je nu al beginnen met Staken. Ook je Ethereum kan je staken, zodat je hier via Ledger Live rente over kunt ontvangen. 

 

Enkel Ledger nodig

Je kan Ledger dus gebruiken als je crypto-portaal, je hebt immers geen andere platforms meer nodig wanneer jij van plan bent om in crypto te handelen. Je kan je NFT inzien via de Ledger Live app met Rainbow.me en je DeFI portfolio managen met Zerion, allemaal veilig via je hardware wallet. Door de hardware wallet en de Ledger Live app vormt Ledger dus dé veilige gateway voor alles wat ook maar iets met crypto te maken heeft. 

Wil je meer weten over crypto? Check dan de Ledger Academy eens, daar kan je namelijk tientallen artikelen vinden over alles omtrent crypto. De School of Block YouTube-serie legt op een makkelijke manier alle elementen van crypto aan je uit.

In samenwerking met Ledger