De nieuwe film Cash Truck

Cash Truck speelt zich af over verschillende tijdslijnen en vanuit verschillende perspectieven, maar de focus ligt op Jason Statham, die mysterieuze man ‘H’ speelt. Hij zoekt heel toevallig net na een gewapende dodelijke roofoverval zijn heil in de geldtransport-wereld. Zijn collega’s vinden het echter nogal verdacht dat ‘H’ het weinig boeit dat er doden vallen en dat hij zijn wapens te pas en te onpas trekt. ‘H’ raakt snel verwikkeld in het criminele circuit om raadselachtige redenen en vervoert miljoenen dollars, maar wel met een flinke dosis brute actie.

Dé cast voor een actiefilm

Nu kennen we Jason Statham natuurlijk van The Fast and the Furious, the Transporter en the Italian Job. Dat deze rol hem op het lijf geschreven is, komt dan ook niet als een verrassing. De rest van de cast mag daarnaast ook genoemd worden. Holt McCallany van Mindhunter, Josh Hartnett, Laz Alonso (ook van the Fast and the Furious) en Scott Eastwood zijn ook van de partij. Post Malone voegt het nodige verrassingselement toe aan Cash Truck; hij kan blijkbaar ook acteren en heeft een kleine rol in de film.

Het legendarische duo: Guy Ritchie en Jason Statham

Dit is absoluut niet de eerste film die actieheld Jason Statham en regisseur Guy Ritchie samen maakten. Hiervoor hebben ze de handen al ineen geslagen voor Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Revolver. Inmiddels hebben ze actiefilm nummer vier al gecreëerd en de samenwerking tussen de twee stelt ons zeker niet teleur. Regisseur Ritchie heeft Cash Truck gebaseerd op een scenario dat hij bedacht samen met Ivan Atkinson en Marn Davies en heeft meer dan genoeg ervaring in het vak om zo’n goede actiethriller neer te zetten. Hiervoor regisseerde hij namelijk films als Snatch, King Arthur en the Gentlemen.

Nu te zien op Prime Video

Het begint buiten weer iets kouder te worden. Bankhangen geblazen dus, en dat kan vanaf nu met deze misdaadthriller via Prime Video. De timing van de lancering van Cash Truck had wat ons betreft niet beter kunnen zijn.