Wat is Bistroo?

Eten bestellen en Netflix aan. In de afgelopen jaren hebben de bezorgplatforms het ons makkelijk gemaakt met pizza’s, poké bowls en andere exotische maaltijden die ‘gewoon’ aan de deur bezorgd worden. Hoe makkelijk het ook is voor de bestellende consument, het is een steeds moeilijkere situatie voor de restaurants en winkels. Zo moeten restaurants tot wel 30% van hun inkomsten afstaan, waarna ze pas na 1-8 weken worden uitbetaald door het bestelplatform.

Het Nederlandse Bistroo maakt een einde aan de torenhoge servicekosten van bestel platforms zoals Uber Eats en Thuisbezorgd.

 

Bistroo doet dit anders. Een betere gebruikerservaring, lagere transactiekosten met een directe betaling en een eerlijkere infrastructuur. Bij het gebruik van Bistroo help jij niet alleen het restaurant aan een eerlijkere omzet, maar ook de consument wordt beloond in de toekomst. Dit beloningssysteem verloopt via blockchain, waarbij je de zogeheten $BIST tokens (cryptocoin) ontvangt bij bestellingen. Die tokens kan je bij de volgende bestelling inzetten, naast de klassieke manier van betalen in euro’s. Niet alleen je favoriete maaltijd is te bestellen via het platform, maar ook vers- & speciaalproducten bij je plaatselijke winkels en andere versnaperingen zoals speciaal biertjes kan je met een druk op je scherm in huis krijgen.

Download de app op IOS of Android.
Check de website (bestelplatform) 

 

Bistroo: We facilitate, never dictate

Het platform is gecreëerd om de verbinding te zijn tussen restaurants, voedselhandelaren en consumenten. Verkopers hebben de volledige controle over hun betalingen, productselectie, bestellingen, advertenties en analyses.

Bistroo is gedecentraliseerd, waardoor het een neutraal en gelijk speelveld biedt. Bijvoorbeeld de top lijstjes en favoriete lijsten van verkopers zijn vaak gemanipuleerd. Erg frustrerend, want wie betaalt staat bovenaan. Bistroo streeft er naar om zowel de content als producten zo goed mogelijk personaliseren naar de wensen van de consument.

Voor het delen van die gegevens met Bistroo moet de gebruiker worden beloond. Belanghebbenden moeten waardevolle informatie en service bieden in tweerichtingsverkeer. Dit evenwicht tussen gemeenschap en handel is een belangrijke USP. Een loyale gemeenschap, die bereid is om op die manier bij te dragen aan het netwerk, verdient beloningen en voldoening door deel uit te maken van het ecosysteem.

Transparantie en neutraliteit zijn de sleutelwoorden, en dat is het uiteindelijke doel van ons utility netwerk.

Investeer in een werkend product

In de wereld van blockchain en crypto wordt vaak gespeculeerd aan de hand van een idee in plaats van een werkend product met omzet. Zo is Bistroo al ruim een jaar actief in Nederland met een officiële partnership met Koninklijke Horeca Nederland. Het telt meer dan 20.000 actieve gebruikers die goed zijn voor een maandelijkse omzet van €210.000. Deze bestellingen worden via de website Bistroo.nl en de mobiele app verwerkt. Eind 2021 staat België op planning, maar internationale plannen worden gesmeed met Bistroo.com. Zoals we al zeiden: in ons kikkerlandje is Bistroo lekker bezig en ze zijn ready for world domination.

Succesvolle Token Sale

In een mum van tijd verkocht Bistroo zijn token sale uit met een public funding van destijds €8.000.000. Dit laat zien dat er vanuit investeerders veel interesse is, maar ook dat deze nieuwe token een stabiele fundering heeft.

Koop $BIST via Uni Swap vanaf 16 mei

Zondag 16 mei om 12u is de officiële listing van de Bistroo token op Uniswap. Vanaf dat moment kunnen de tokens op de vrije markt gekocht worden. Op de website van Bistroo wordt uitgelegd hoe je $BIST tokens kunt kopen.

Directe link Uni Swap – $Bist. 

Het is mogelijk om je $BIST tokens vervolgens te staken. Hiermee voorzie je de markt van liquiditeit. In ruil hiervoor word je beloond $BIST tokens.

Total aantal tokens: 100M 
Team: 10M
Seed: 10M
Sale: 30M
Operations: 50M

Listing price: $0.56 /Bist
(1 ETH / 7,200 Bist)

Hoe werkt de $BIST token en hoe werkt het reward-systeem?

De tokenfunctionaliteiten hieronder beschreven worden het komende jaar steeds verder toegevoegd aan het platform.

  1. Betalingen op het platform: koop je maaltijden met BIST-tokens tegen verlaagde tarieven.
  2. Cashback op je bestellingen: voor elke bestelling die met euro’s wordt geplaatst, ontvang je 1% van de bestelwaarde terug in BIST-token. Als je BIST-tokens gebruikt om de bestelling te plaatsen, ontvang je 2% van de bestelwaarde terug.
  3. Gegevens beloningen: deel je bestellingen en je wordt beloond met BIST-tokens.
  4. Beoordelingen en recensies: geef je waardevolle mening over de maaltijden en je wordt beloond met BIST-tokens.
  5. Handelaar uitzetten: door BIST-tokens uit te zetten als handelaar krijg je korting op provisiekosten.
  6. Draag bij: wees een waardevol lid van de community door bijvoorbeeld je favoriete restaurant of je vrienden uitnodigen en ontvang BIST-tokens als beloning.
  7. Winkels en restaurants: kunnen BIST-tokens gebruiken om allerlei winkelattributen te kopen om hun klantervaring te verbeteren.
  8. Premium functies: BIST-tokens kunnen door handelaren worden gebruikt om toegang te krijgen tot premium dashboardfuncties voor een aanzienlijk lagere prijs.
  9. Slimme advertenties: verkopers kunnen BIST-tokens gebruiken om reclame te maken voor nieuwe klanten.
  10. Staken: verdien beloningen voor uw bijdrage aan het netwerk door uw BIST-tokens inzetten of door liquiditeit te verstrekken.

Wil je onderdeel zijn van Bistroo en de community?

Wil je naast investeren ook onderdeel zijn van Bistroo, dan is het mogelijk om winkels en restaurants aan te dragen. Hierover ontvang jij rewards in Bistroo tokens en bouw je mee aan de community. De ideologie van de oprichters is dan ook dat Bistroo samen met consument, de restaurants en de community bouwt aan het succes.

Aanmelden als ambassadeur kan via deze link.
Aanmelden als restaurant kan via deze link.

Status Bistroo en nieuwe ontwikkelingen

Op dit moment is zowel de consumer app als het dashboard voor de winkels en restaurants live. De komende tijd zullen er meerdere ontwikkelingen plaatsvinden om de gebruikerservaring te verbeteren, waaronder een volledig nieuwe release van de Bistroo app en de website.

Op de hoogte blijven rondom al het nieuws van Bistroo

Wil jij alles volgen, meepraten en onderdeel zijn van dit Nederlandse succes? Dan raden we je aan om ze te volgen op Twitter en je zelf te mengen in te Telegram groep.

Website

Bistroo.io

Twitter

https://twitter.com/BistrooIO

Telegram

English: https://t.me/bistroo_comm

NL / BE: https://t.me/Bistroo_NLBE

Announcements: https://t.me/bistroo_ann