Geluk zit hem in de festivals

Bij veel mensen heerst de gedachten dat festivals niet bepaald ‘gezond’ zijn. Zet die gedachte per direct uit je hoofd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat muziekfestivals an sich wel degelijk gezond zijn en zelfs jouw levensduur kunnen verlengen. Ja, echt waar. Roep je vrienden er dus maar bij.

Patrick Fagan, Britse professor in de gedragswetenschap, en de Britse O2-concertzalen onderzochten waar men nou echt het gelukkigst van wordt. Wat blijkt: slechts 20 minuten luisteren naar live muziek kan jouw gevoel van geluk met minstens 21% verhogen. Maar hoe dan?

Door een concert te bezoeken, wordt je eigenwaarde groter, voel je je beter verbonden met de mensen om je heen en wordt je brein maar liefst 75 % extra gestimuleerd. Een opvallende conclusie uit het onderzoek: wanneer je eens in de twee weken een concert of festival bezoekt met liveoptredens, kan je levensduur met maar liefst negen (!) jaar verlengd worden. Sick! Wat je dus moet doen om te winnen in het leven? Wees jezelf en ga deze zomer lekker los op jouw favoriete festivals. Eén ding is zeker: Eurojackpot gaat jouw deze zomer helpen om een winnaar te zijn.

De ‘Winner Cam’ op twee Nederlandse festivals

Je kent die welbekende ‘Kiss Cams’ van de Amerikaanse sportwedstrijden wel, welke vaak tot grappige of gênante momenten leiden. Echter hebben we nu een variant gevonden die véél beter is. Dit festivalseizoen heeft Eurojackpot zijn handen ineengeslagen met Mojo en komen samen met de ‘Winner Cam’, welke op twee Nederlandse festivals te zien zijn dit festivalseizoen. Hiermee vissen ze niet naar gênante momenten, maar spotten ze de échte winnaars.

Afgelopen weekend vond Pinkpop plaats (21, 22 en 23 juni 2024) en daar maakte de ‘Winner Cam’ zijn debuut, en hoe! Gedurende de dag werd er op verschillende momenten op de grote schermen naast het podium afgeteld en bij 0 komt er een challenge in beeld. Hierbij kan je denken aan challenges als ‘dans de robot’ of ‘doe de luchtgitaar’, twee échte dansklassiekers.

 

De cam ging vervolgens op zoek naar mensen die lekker zichzelf waren, genieten van het leven en koos vervolgens een absolute winnaar. De winnaar kwam duidelijk in beeld op de schermen en won op deze manier toffe prijzen: van 120 munten (genoeg drankjes en hapjes voor de hele familie dus) tot aan weekendtickets voor de 2025-editie van het festival. Het zijn zeker geen kleine prijsjes, dus die classic dance skills van je zijn écht wat waard.

Maar dat is niet alles. Ook stal Eurojackpot op Pinkpop de show met de ‘Winner Club’. Dit was een aparte stage waar je een silent disco koptelefoon kreeg. Het werkt als volgt: met de koptelefoon op je bol kreeg je tien minuten toegang tot de stage om lekker uit je plaat te gaan en te dansen op de leukste tunes. Na afloop van deze tien minuten stopte de muziek en werd er vervolgens een winnaar gekozen. De winnaar kreeg extra muntjes en daarbovenop werden nog 120 extra munten weggegeven. Ben jij dus dé man die altijd met zijn moves de show steelt op de dansvloer, dan is dit concept zonder enige twijfel he-le-maal jouw ding. Goed nieuws: jij kan dit alles binnenkort ook beleven op een ander festival in ons eigen land.

Scoor kaarten voor Bospop 2024

Het tweede festival waar jij de ‘Winner Cam’ en de ‘Winner Club’ kan meemaken, is Bospop. Dit festival vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Weert, Limburg. Het razend populaire festival, waar vooral de liefhebbers van muziekgenres als classic rock, hardrock en progressieve rock zichzelf uit kunnen leven, trekt jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers. Het is geen klein feestje dus, integendeel!

Wil jij alvast in de sferen komen? Check dan de Spotify-playlist van Bospop 2024 hieronder:

In samenwerking met Eurojackpot