Grey Goose is de vodka way to go

De decembermaand staat ieder jaar weer in het teken van wat er eigenlijk écht toe doet: samenkomen met vrienden en het leven vieren. Joie de Vivre! Ben jij de bartender van de avond? Dan is het allereerst van belang dat jij een geschikte cocktail kiest voor dit moment. De Franse vodka van Grey Goose is – door de zachte smaak en veelzijdigheid – de perfecte basis voor iedere feestelijke cocktail.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Défano Holwijn (@defano.holwijn)

In Grey Goose komt de essentie van de beste ingrediënten uit Frankrijk tot uiting: zachte wintertarwe uit Picardië en omstreken plus zuiver bronwater uit Gensac in de Cognacstreek. Hoewel je met deze vodka alle kanten op kan – denk aan de welbekende Long Island Ice Tea en de populaire Cosmopolitan – zijn er in onze ogen twee cocktails die er tijdens de winterse feestdagen met kop en schouders bovenuit steken: de Grey Goose Dry Martini en de Espresso Martini. Wij leggen jullie uit hoe je de beste Grey Goose cocktails thuis kan maken. Cheers!

Grey Goose Dry Martini

De Vodka Martini is zonder enige twijfel een van de bekendste cocktails ooit. De iconische cocktail is door de enige echte James Bond in de film ‘Dr No’ in 1962 uitgegroeid tot een waar symbool van mannelijkheid, op een stijlvolle en elegante manier. Hoewel 007 bij zijn bestelling altijd de legendarische woorden ‘Shaken, not stirred” meldt, gaan wij daar toch van afwijken bij dit recept. Ook geven we een kleine twist aan de cocktail door er een Grey Goose Dry Martini van te maken. Hoe je dat doet? Check it out:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GREY GOOSE® Vodka (@greygoose)

Ingrediënten:

  • 50 ml Grey Goose Vodka
  • 10 ml Vermout
  • Scheutje oranjebitter
  • Citroenschil
  • Olijven
  • IJsblokjes
  • Cocktailshaker
  • Martini-glas

Bereiding:

  1. Vul een cocktailshaker met ijs
  2. Doe er de Vermout, de Grey Goose Vodka en een scheutje oranjebitter bij en roer tot het glas koud wordt
  3. Giet de drank door een zeef in een Martini-glas (heel belangrijk voor de uitstraling)
  4. Garneer de cocktail met een stukje citroenschil
  5. Voeg licht geplette olijven toe

Espresso Martini

Een van de favoriete cocktails van de MAN MAN-redactie, al jarenlang. We hebben het natuurlijk over de Espresso Martini. Deze klassieker ontstond in het jaar 1983, toen een goed uitziende dame haar entree maakte in het Londense Brasserie Soho. Ze vroeg cocktaillegende Dick Bradsell een cocktail te maken waar ze een kick van zou krijgen, eentje van twee uitersten. Dick greep direct naar alle koffiebonen die overal op de bar lagen en besloot het te mixen met vodka, de drank die destijds door vrijwel iedereen gedronken werd. Voor de smaak voegde hij er iets zoets aan toe en tada: de Espresso Martini was geboren.

grey goose cocktail wodka feestdagen

Dat een koffiecocktail ideaal is voor de feestdagen, dat hoeven we jullie niet duidelijk te maken. We gaan geen open deuren intrappen. Wel vertellen we jullie hoe je zelf de Espresso Martini maakt als digestief. Check it out:

Ingrediënten:

  • 30 ml koffielikeur
  • 30 ml Grey Goose wodka
  • 30 ml espresso
  • 3 koffieboontjes
  • (Optioneel wanneer je van zoet houdt: suiker-siroop 5 ml)
  • IJsblokjes
  • Cocktailshaker
  • Martini-glas

Bereidingswijze:

  • Voeg je dranken toe in de shaker (espresso mag gewoon warm zijn)
  • Houd je van een zoetere Espresso Martini, dan voeg je ook suikersiroop toe
  • Shaken maar (dit keer luisteren we wel naar je James!)
  • Doe er ijs bij en schud nog een paar keer goed door tot je shaker beslaat
  • Schenk je mooi schuimende martini (zonder het ijs) in je Martini-glas
  • Garneer je glas met drie koffieboontjes (ja, het zit hem in de details mannen)

Op vodka-ontdekkingsreis bij restaurant Nela

Onze hoofdstad is een nieuwe hotspot rijker. Sinds een aantal maanden zijn de deuren van restaurant Nela geopend. Wil jij jijzelf echt in de watten laten leggen, dan is dit dé spot. In Nela kan je een twist van originele Espresso Martini bestellen, namelijk de Roasted Espresso Grey Goose Martini. Verder komen ze deze kerst met een speciaal Holiday Season Set Menu, waarvan de gerechten perfect samengaan met de indrukwekkende vodka-cocktails. Denk aan gerechten als beef ribeye tartare with Langoustine en Dry Age Scottish Beef Filet. Tip van de redactie: dit kan ook als goede foodpairing-inspiratie dienen voor je eigen vodka-kerstdiner.

Al met al hoef je geen bartender van wereldklasse te zijn of een ervaren horecatijger om deze cocktails te maken. Zorg voor de goede ingrediënten, heb oog voor detail én stop er wat liefde in. Zo maak je zonder twijfel indruk op de rest. Check de website van Gall en Gall voor meer Grey Goose-inspiratie.

Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met Grey Goose