Beste van het beste
Op het gebied van audio zijn er wereldwijd een paar merken die zich al decennia manifesteren om het beste van het beste te leveren. Denon behoort zeker tot dat rijtje. Al sinds honderdtien jaar is het toonaangevende van oorsprong Japanse bedrijf bezig om zich te roeren in de wondere wereld van de audio. Dat resulteerde in 1945 tot ware historie, toen de Japanse bevolking de stem van keizer Hirohito voor het eerst kon horen via de DP-17K grammofoon. Het levende bewijs van de ongekende wijsheid en precisie waarmee Denon opereert. Dat vakmanschap is terug te zien in de Denon PerL en Denon PerL Pro.
Denon levert unieke luisterervaring met lancering PerL en PerL Pro-oortjes
Tijdens de IFA Berlin, één van de oudste industriële tentoonstellingen ter wereld, presenteerde Denon haar nieuwste creaties, de PerL en PerL Pro, welke voort zijn gekomen uit 110 jaar innoveren. Met de PerL en PerL Pro lanceert Denon twee nieuwe draadloze in-ear hoofdtelefoons die ieder voorzien zijn van drivers met een diameter van 10 millimeter. Het meest baanbrekende feitje? Met de aanwezige Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT) kunnen gebruikers een persoonlijk audioprofiel aanmaken om de geluidskwaliteit van de oordopjes te optimaliseren. Zo sluit het geluid perfect aan bij jouw wensen en voorkeuren, waardoor jij nóg meer kan genieten van je favoriete nummers! De naamgeving van de oortjes, PerL, staat voor Personalized Listening. En dat is het precies, want met deze oordopjes luister je niet gewoon naar je favoriete muziek, maar word je figuurlijk meegenomen door een heuse luisterreis.
Geluidskwaliteit wordt naar nieuw, hoger niveau getild
Naast de AAT-technologie, onderscheiden de PerL en PerL Pro zich nóg verder als het om geluid gaat. Zo beschikken de oordopjes ook over Qualcomm aptX Lossless-technologie. Een ingewikkelde term, maar het komt er eigenlijk op neer dat de PerL en PerL Pro ongeëvenaard cd-geluid leveren. Een significant verschil ten opzichte van andere draadloze oordopjes. En daar eindigt het nog niet. Met de bijbehorende Denon Headphones-app – voor zowel iOs als Android – kun je onder meer de aanraakbediening, de Active Noise Cancellling (ANC) of de transparantiemodus aanpassen. Dat laatste hangt samen met het versterken van externe geluiden zodat je gewoon met oortjes in een gesprek kunt voeren of een omroep waar kunt nemen. Handig!
Zoals we gewend zijn, dient de case als zowel een bewaarpunt, alsook een oplaadstation. De oortjes hebben een batterijduur van acht uur, en kunnen vervolgens nog eens drie keer volledig worden opgeladen in de case alvorens deze opgeladen dient te worden. Daarnaast zijn beide oortjes zweet- en waterbestendig volgens het IPX4-principe. Geen probleem dus als je oortjes tijdens een regenbui op de fiets wil gebruiken.
Wat zijn de verschillen tussen de Denon PerL en de Denon PerL Pro?
Zijn er dan nog verschillen tussen de PerL en de PerL Pro? Ja, ze zijn er wel, maar we kunnen concluderen dat je met beide modellen meer dan goed uit voeten kan. Maar de PerL Pro beschikt over acht microfoontjes, tegenover de vier van de normale PerL. Daarnaast is de ruisonderdrukking wat beter. Het niveau van onderdrukking wordt bij de Pro automatisch aangepast aan het omgevingsgeluid en de mate waarin de oordopjes in de oren passen.
Maar, zoals dat eigenlijk met alle kwalitatief sterke producten geldt, zit je niet voor een dubbeltje op de eerste rij. Maar wat ons betreft, is dat meer dan de moeite waard. De Denon PerL is voor 199 euro op de kop te tikken, waar de Denon Perl Pro 349 euro kost.
Bekijk de website van Denon voor meer informatie over de PerL en de PerL Pro.