Ben ik nog op tijd om te starten met Bitcoin en crypto?

Anno 2021 is rentenieren een begrip dat niet meer bestaat. Wie geld op de bank heeft staan, zal in de toekomst een negatieve rente betalen. Dit klinkt niet aantrekkelijk. Investeren is dan ook een onderwerp waar onze generatie steeds meer interesse in heeft, met vooral in Bitcoin en andere cryptomunten in de spotlights.

Ben je nog op tijd? Volgens experts zijn we nog maar net begonnen, omdat de massa-adoptie op dit moment plaatsvindt. Dit is te herleiden aan bedrijven als Tesla en grote investeringsfondsen die op dit moment instappen voor de lange termijn. Daarnaast maakt de markt nog steeds een opwaartse beweging met her en der een dip. Oftewel: mooie kansen om in te stappen.

Start met de Nederlandse app BLOX

Traden in cryptocurrency is makkelijker dan ooit met de app BLOX. Zo kan je live de koersen volgen en direct handelen vanaf 5 euro per trade. De BLOX app is zeer betrouwbaar, want het heeft een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank. Daarnaast kan jij je account beveiligen met een tweestapsverificatie, zodat alleen jij in het account kan. En raak jij je telefoon kwijt? Dan is er nog steeds geen man overboord, want zo is het enkel mogelijk om het geld terug te storten op jouw eigen rekening.

Krijg 10 euro krediet met de code MANMAN

Als je de app hebt gedownload, is er de mogelijkheid om een vouchercode toe te voegen. De code MANMAN geeft jou een krediet van 10 euro, zodat je vrijblijvend kan starten met je eerste investering. Let op! Vul dit goed in bij het aanmeldscherm.

Om je een beeld te geven wat een tientje waard was een jaar geleden:

  • Bitcoin: €10,- op Bitcoin (BTC) zou nu ca. €50 zijn (een mooie fles whisky)
  • Ethereum: €10,- op Ethereum (ETH) zou nu ca. €100 zijn (een paar goede sneakers)
  • Cardano: €10,- op Cardano (ADA) zou nu ca. €250 zijn (een kwalitatieve koptelefoon)
  • Dogecoin: €10,-  op Dogecoin (DOGE) zou nu ca. €1000 zijn (een luxe vakantie)

Extra geld storten kan via IDEAL, waarbij het binnen een seconde op je account staat. 

In welke coin moet ik investeren?

Ondertussen zijn er duizenden coins, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. BLOX heeft 30 populaire en betrouwbare coins geselecteerd. Als je op de coin klikt, dan zie je een grafiek waar je de prestaties kan zien tot 12 maanden terug. Ook vind je verdere informatie over de coin, zodat je meer te weten komt over jouw mogelijke investering. Vervolgens kan je door middel van de knoppen ‘kopen’ en ‘verkopen’ eenvoudig handelen.

Een aantal tips als je investeert in crypto

1. Verspreid je investeringen en investeer niet in één keer het bedrag. Hierdoor koop je de gemiddelde prijs.

2. De markt is altijd in beweging. Koop jij een coin die hard aan het stijgen is, dan zal die mogelijk een correctie krijgen. Het voelt onnatuurlijk, maar het kopen van dips en dalende coins is in veel gevallen een betere investering.

3. Lees je in over de coins waar jij je geld op zet. Het is belangrijk dat je weet wat het doet en een goed gevoel bij een project hebt.

4. De markt is in zijn bloei. Kijk niet alleen naar snel geld verdienen, maar juist naar de lange termijn.

Nogmaals….

(Het kan enkele minuten duren voordat het tegoed in je kluis staat)

Dit is geen financieel advies.

In samenwerking met BLOX