Concordium maakt een einde aan wantrouwen en acceptie van Blockchain-technologie

Na drie jaar lang hard werken is de belangrijke dag aangebroken: Concordium maakt vandaag zijn Mainnet-debuut met zijn Blockchain en cryptocurrencty (GTU). Vanaf nu is het voor iedere ontwikkelaar of gebruiker mogelijk om toegang te krijgen tot het Concordium-platform. Maar wat is hier dan zo speciaal aan? Dat leggen we hieronder haarfijn uit.

Het Concordium-platform onderscheidt zich van andere deelnemers in de branche doordat zij ongeziene garanties en transacties nu transparant maken, zonder afbreuk te doen aan de privacy. Een belangrijke verandering in de ogen van de (potentiële) gebruikers.

 

Dit houdt in dat alle gebruikers identificeerbaar zijn en de herkomst van iedere transactie ook echt traceerbaar is. Hiermee voldoet Concordium niet alleen aan de behoeften van de wereldwijde toezichthouders, maar wordt ook het vertrouwen van de gebruikers vergroot. Bovendien kunnen identiteiten beschikbaar worden gesteld, maar alleen als dat écht nodig is.

“Privacy, bot nut anonymity” – Lone Fonss Schroder, CEO van Concordium

Een verandering in de crypto-industrie

Het bedrijf is van mening dat geloofwaardige deelnemers in de crypto-industrie werden beschadigd door een subgroep van gebruikers die het vertrouwen in de technologische ondermijnen, de brede acceptatie ervan vertragen en bedrijven en consumenten verhinderen om in de markt in te stappen en specifiek tegenhouden om te profiteren van potentiële aanbiedingen in Blockchain en cryptocurrency.

Het is tijd voor de Blockchain-industrie om de algemene regels van de samenleving te respecteren. Met de lanceren van de Concordium-Blockchain is er een einde gekomen aan het tijdperk van anonimiteit, ondoorzichtigheid en gebrek aan transparantie”, vertelt Lars Seier Christensen (de voorzitter van Concordium).

 

Ook heeft het bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel staan, iets wat anno 2021 wordt gewaardeerd door gebruikers. Concordium gebruikt slechts 0,001 procent van de energie die nodig is voor andere toongevende cryptocurrencies die momenteel beschikbaar zijn. Concordium is van mening dat zij de problemen kunnen oplossen die tot nu toe het wereldwijde gebruik van de innovatieve Blockchain-technologie hebben verhinderd. Dit doen ze door zich te focussen op de eisen van ontwikkelaars en bedrijven, rekening houdend met toekomstige regels, met duurzaamheid in het achterhoofd.

Volgens CEO Fonss Schroder is dit dé tool waar wereldwijde bedrijven op hebben gewacht. Ze is van mening dat de industrie moet beseffen dat vertrouwen en acceptatie doorslaggevend zijn in de crypto-industrie. En laten we eerlijk zijn: voor de meeste mensen zijn dit toch echt dé twee kernbegrippen.

Van de oprichting tot een succesformule

Het unieke aan Concordium is dat het is opgericht door een Zwitserse stichting zonder winstoogmerk én dat het bedrijf wordt ondersteund door een selecte groep gerespecteerde academici en veteranen uit de industrie. Al sinds de oprichting in 2018 wordt de ontwikkeling van zijn eigen Blockchain en cryptocurrency GTU gecombineerd met de wens om de waarden van de industrie te herdefiniëren.

“Dit is niet alleen een imagoprobleem, het is veel ernstiger”, zegt Fonss Schroder. “Wereldwijd zakendoen is gebaseerd op regels. Hoe eerder de blockchain- en crypto-industrie zich bewust wordt van de noodzaak om zich aan de regels te houden, hoe sneller het volledige potentieel van Blockchain wordt gerealiseerd.

En dat mensen hierin geloven, dat moge duidelijk zijn. Door de combinatie van geavanceerde technologie en de toewijding aan een op wereldwijd regels gebaseerd systeem is er interesse gewekt van investeerders. Eerder dit jaar haalde Concordium meer dan 41 miljoen dollar op uit particuliere en strategische verkopen. Het resultaat: Concordium is recentelijk geschat op een waarde van maar liefst 4.45 miljard dollar. A new era of next-generation Blockchain technology begins! 

Tot slot is Concordium in zee gegaan met Geely, de grootste onafhankelijke autoproducent van China en eigenaar van Ford. Dat dit een grote speler is, daar is geen twijfel over mogelijk. Geely behoort namelijk al negen opeenvolgende jaren tot de Fortune Global 500, met activa van in totaal meer dan 390 miljard RMB en 120.000 werknemers. Met deze joint venture willen Concordium en Geely Blockchain-technologie en -service in China te leveren.

Check de website van Concordium voor meer info.

In samenwerking met Concordium