Juli is de hele maand ‘Bacardi Rum Month’

Juli in de rum maand en met een beetje creativiteit kun je meest heerlijke cocktails maken. Uiteraard is dat geen excuus om elke dag van de rum te gaan genieten. Dat hoeft ook niet, Bacardi heeft namelijk drie dagen uitgeroepen tot rum-cocktail-day. Dat betekent dat je op elke dag een ode kan brengen aan het befaamde merk met drie iconische cocktails. Om het je makkelijk te maken zetten we de data voor je op een rij:

  • Zaterdag 10 juli: National Piña Colada Day
  • Zondag 11 juli: National Mojito Day en
  • Maandag 19 juli: National Daiquiri Day

Mocht je op een van die dagen totaal geen zin hebben om van je eigen brouwsel te genieten, check dan even op de website. Je ziet dan direct welke bars in jouw omgeving meedoen met de Bacardi Rum Month.

cocktails met rum

Bacardi Spiced

De basis van de rum cocktails tijdens de Bacardi Rum Month is de Bacardi Spiced. Zoals de naam al doet vermoeden is deze net iets pittiger dan een standaard Bacardi rum. De drank heeft namelijk een rijpingsproces ondergaan in Amerikaanse eikenhouten vaten. De rum heeft daardoor een lichte rooksmaak gekregen. Naast deze bijzondere rijping zijn er enkele specerijen aan toegevoegd om de smaakbeleving optimaal te maken. Eigenlijk zou je bijna kunnen zeggen dat het een biologische rum is, er zijn namelijk geen kunstmatige smaakstoffen aan toegevoegd. Je krijgt dus het beste van Moeder Natuur. De Bacardi Spiced is daardoor niet alleen een goede rum om je eigen cocktail mee te maken, je zo het ook lekker puur kunnen drinken.

 

Dit zijn de 3 beste Bacardi rum cocktails

Nu je helemaal op de hoogte bent van het belangrijkste ingrediënt, wordt het tijd voor het echte werk: de cocktails met rum. Volg je de receptuur op de voet, dan zullen jouw gasten jou zonder meer gaan promoten tot cocktailmaster. Die eerste punten heb je dus al gelijk in je zak.

 

Skinny Colada

De gewone Pina Colada ken je vast wel. De Skinny Colada is dan eigenlijk diezelfde cocktail, maar dan in de overtreffende trap wat betreft de smaaksensatie. De basis is hetzelfde: 50 ml Bacardi Spiced in een long drink glas. Doe er een paar ijsblokjes bij, een klein scheutje limoensap (verse limoen is altijd beter), zo’n 40 ml ananassap en afvullen met 40 ml kokoswater. Het is zonde om deze unieke cocktail met rum voor jezelf te houden, nodig dus gerust je vrienden uit en maak er een perfecte avond van.

Spiced & Cola

Het is een klassieker met een moderne twist. Zie het als de rum-cola die je altijd al wilde maken, maar dan met een aangename bite. Hoe je het maakt is vrij simpel. Schenk 50 ml Bacardi Spiced in een cocktailglas, ijsklontjes erbij en afvullen met 150 ml cola. Het enige wat nu nog resteert is genieten van je eigen Spiced & Cola, want geloof ons, dat gaat lukken.

cocktails met rum

Spiced & Stormy

Als je al wat vaker cocktail drinkt, dan ken je vast de ‘Dark & Stormy’. Daar kun natuurlijk ook een aangename variatie van maken met behulp van Bacardi Spicy. Zo wordt de cocktail aangenaam pikant zonder dat de bite echt overheersend wordt. Ook nu begin je met 50 ml Bacardi Spicy en je voegt er wat ijsblokjes aan toe. Vervolgens doe je er 15 ml limoensap bij en vul je het aan met 100 ml gingerbeer. Wees wel voorzichtig als je deze gaat drinken, de kans is groot dat dit je all-time favorite gaat worden.

Het perfecte recept voor elk feestje

Mocht je na het maken (en genieten) van de cocktails helemaal los willen gaan, dan is het verstandig om jezelf even te updaten wat betreft de leukste feesten die gepland staan. Je kan dan natuurlijk het hele internet gaan afspeuren, maar rapper Zwangere Guy, singer & songwriter Sarita Lorena, DJ Zoey Hasselbank en talkshow host Yuki Christus hebben het zware werk al voor je verricht en vatten hun bevindingen samen op het YouTube kanaal van Bacardi. Je weet dan precies hoe je ook alweer moet feesten, welke outfits nog wel kunnen en wat je echt niet moet doen op een tuinfeest. De eerste aflevering kun je al gaan kijken en de volgende afleveringen verschijnen op 8 juli en op 15 juli.