Waarom hebben jullie ervoor gekozen om samen te werken voor deze editie van Behind The Pass? En Jamie, wat trok je specifiek aan in de samenwerking met ARCA voor dit evenement? 

Henrique: “Jamie is een gerespecteerde chef in Amsterdam met zijn eigen kookstijl die ik denk goed past bij wat we doen bij ARCA. Het zal een leuke ervaring zijn voor de gasten.”

Jaimie: “Behalve dat ARCA een prachtige plek is, vind ik Henrique’s kookstijl en de Portugese invloeden echt leuk. En toen ik ontdekte dat Henrique ook een sneakerliefhebber is, was het een vanzelfsprekende keuze om samen te koken. Het is een enorme eer dat hij mij heeft uitgenodigd in zijn keuken.”  

Hoe zou je de synergie tussen jullie culinaire stijlen beschrijven? En wat zijn de belangrijkste verschillen? 

Henrique: “We zijn beiden getraind en opgevoed in hele andere kookstijlen, maar hebben toch beiden een klassieke training genoten. Beiden focussen we op smaken met verschillende ingrediënten. De mix op ons event zal uniek zijn voor de gasten.”

Kun je iets vertellen over het creatieve proces achter het samenstellen van het menu – hoe vonden jullie een balans tussen jullie visie en de stijl van de ander? 

Henrique: “Ik haalde inspiratie uit Indonesische recepten en smaak uit Portugese ingrediënten als basis. Het was ontzettend tof en uitdagend om hiervan drie gangen te creëren.  “

Jaimie: “Het was vanaf het begin duidelijk dat we dezelfde taal spreken. Beiden streven we ernaar om traditionele recepten en kookstijlen te respecteren terwijl we onze persoonlijke accenten toevoegen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARCA Amsterdam (@arcaamsterdam)

Kun je ons een sneak peek geven van een signature gerecht van het evenement en wat de inspiratie was voor de smaken en presentatie?  

Henrique: “Het schelpdiergerecht zal een highlight zijn, met een bekend Portugese bases met gebruik van piri piri-marinade en een pindasaus geïnspireerd op Indonesische smaken. Het is een pittige combinatie waarbij we de wow factor bij de gasten hopen te creëren.”

Jaimie: “De brioche-toast met truffel is een echte smaakbom, deceptief eenvoudig, maar vol smaak.”

Wat drijft je creatief/inspireert je buiten de keuken? 

Henrique: “Reizen inspireert me, omdat ik mensen ontmoet en nieuwe culturen ervaar.”

Jaimie: “Ik hou ervan om naar het circuit te gaan om mijn hoofd leeg te maken, ik hou van de kick die snelheid je geeft. Het is ook een plek om waar je jezelf kan blijven verbeteren en het elke ronde beter en sneller kunt doen, zoals in de keuken.”

Wat houdt je gepassioneerd over het verleggen van culinaire grenzen? 

Henrique: “Plezier in de keuken hebben en een ondersteunend team zorgt ervoor dat ik mijn kookstijl blijf ontwikkelen.”

Jaimie: “De wens om elke keer beter en sneller te worden motiveert me, vergelijkbaar met de mindset in de keuken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARCA Amsterdam (@arcaamsterdam)

Heb je favoriete dagelijkse routines of rituelen die je helpen gefocust en geïnspireerd te blijven? 

Henrique: “Ik haal inspiratie uit chefs over de hele wereld, en sociale media bieden geweldige toegang tot kennis”

Jaimie: “Ik maak een to-dolijst voor het slapengaan en maak elke ochtend mijn bed op.”

Aangezien jullie beiden van sneakers houden, welke sneakers draag je op 7  november? En welke sneakers staan nog op je verlanglijst? 

Henrique: “Ik denk dat ik misschien Air Jordan 1 of Travis Scott Air Jordan draag. Ik moet het nog beslissen!”

Jaimie: “Ik weet het nog niet, maar ik draag iets dat vies mag worden, waarschijnlijk een speciale selectie van keukenschoenen.”