Verschillende gezichtsvormen

Bij het kopen van een zonnebril is het belangrijk dat je rekening houdt met de vorm van je gezicht. Niet ieder model zonnebril is geschikt voor iedere gezichtsvorm. Wanneer je een kort gezicht hebt, kies je voor een andere bril dan wanneer je een lang gezicht hebt. Houd hier rekening mee en pas je keuze hierop aan.

Een hoekig gezicht

Een hoekig gezicht is zowel in de lengte als in de breedte even lang. Je voorhoofd en kaken hebben vaak sterke hoeken. Bij een hoekig gezicht is een ovale of ronde bril geschikt omdat het je blik zachter maakt.

zonnebril man man 1

Round metal

Ray Ban €139 Shop nu
Zonnebril man man 4

Clubround

Ray Ban €149 Shop nu
zonnenbrillen man man 2

Devon Tortoise

Komono €50 Shop nu

Een langwerpig gezicht

Balance is het sleutelwoord. Heb je een lang, smal gezicht met een relatief lange neus en een hoog voorhoofd? Ga dan voor een groter model. Belangrijk is dat de pootjes van je bril in het midden van het montuur geplaatst zijn, omdat je gezicht anders optisch langer lijkt.

zonnenbrillen man man 1

Madison Tortoise

Komono €50 Shop nu
Zonnebril man man 2

Shooter

Ray Ban €139 Shop nu
Zonnebril man man

Marko

Tom Ford €248 Shop nu

Een rond gezicht

Een rond gezicht is het breedst ter hoogte van de wangen en ogen en heeft een smallere ronde kin. Het is bij deze gezichtsvorm van belang dat er contrast gecreëerd wordt. Kies daarom voor een rechthoekig brilmontuur.

zonnebril man man

New Wayfarer

Ray Ban €129 Shop nu
zonnebril man man 3

DG4288

Dolce & Gabbana €220 Shop nu
zonnenbrillen man man 3

Renee Metal Series Black

Komono €70 Shop nu

Een ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht is het voorhoofd en de kin smaller ten opzichte van de wangen. Bij je slapen is je gezicht het breedst. Bij deze gezichtsvorm zijn er weinig punten waar je op moet letten omdat het gezicht goed in balans is. Lucky you!

zonnebril man man 2

RB2180

Ray Ban €159 Shop nu
zonnebril man man 1

Clubmaster

Ray Ban €139 Shop nu
zonnenbrillen man man 4

The Gilles Acetate Tortoise

Komono €100 Shop nu

Of je nou een hoekig, langwerpig, rond of ovaal gezicht hebt. Ray-Ban is een merk welke zonnebrillen in de collectie heeft voor elke gezichtsvorm. Het iconische zonnebrillenmerk heeft dus voor ieder wat wils. Maak elke outfit af met een mooie Ray-Ban zonnebril.

Wanneer je de juiste bril hebt gevonden, investeer dan ook in deze lente essentials en je bent klaar om de lente te rocken!