1. Maak het op maat

Voor de iets kleinere mannen onder ons is het, zo nu en dan, lastig om geschikte kleding te kopen. Kledingmerken kunnen niet alle verschillende posturen voorzien in hun behoeftes. In dit geval: jouw behoeftes. Wanneer je een kledingstuk aanpast kan het zo zijn dat het net niet mooi zit. Laat het dan niet in de winkel liggen, maar ga langs de lokale kleermaker. Geef je wensen door en laat het vermaken. Wanneer het artikel vermaakt is naar jouw wensen wordt het jouw favoriete item.

Voor mannen die iets minder lang zijn werken bepaalde kleding lengtes en proporties beter. Een blazer bijvoorbeeld, moet net over je heup vallen. Voor de mouwen moet je iets meer dan 1 cm nemen vanaf de manchet knoop. Het overhemd dat je onder de blazer aanhebt moet tot aan je pols komen. Is het langer dan dit? Dan kan je erin verzuipen.

tailor kleermaker heren pak MAN MAN

Afbeelding via

2. Kies de juiste style

Het dragen van baggy kleren is niet verstandig wanneer je wat kleiner bent. Bij het dragen van baggy kleren komt de nadruk namelijk op de bouw van je lichaam te liggen. Ga eerder voor straight of slim fits. Dat past meer bij jouw postuur. Trust me. Probeer je outfits clean te houden door het gebruik van de juiste kleuren. Zorg voor een mooi contrast en balans tussen de bovenkant en onderkant van je outfit.

3. Het juiste paar schoenen

Koop geen schoenen met een klein hakje, maar ga in plaats daarvan op zoek naar de geschikte schoen. Low-top modellen zoals brogues en Oxfords zijn geschikter dan laarzen of high-tops, die je alleen maar kleiner laten lijken. Je wilt natuurlijk langer lijken.

Schermafbeelding 2017-05-05 om 10.53.46

Zair

Hudson London €115 Shop nu
Schermafbeelding 2017-05-05 om 10.53.58

Woburn

Base London €95 Shop nu
Schermafbeelding 2017-05-05 om 11.02.52

Brogue Loafers

ASOS €61 Shop nu
langer lijken man man

Low 1

ETQ €235 Shop nu
langer lijken man man 2

Classic Gum

REEBOK €100 Shop nu

4. Verticale streepjes

Dit advies zal je vast duizenden keren hebben gehoord, maar in dit geval werkt het echt. Draag geen horizontale strepen want die maken je breder in plaats van langer. Sorry. Voortaan moet je die Bretonse streep in de kast laten. Verticale strepen laten je daarentegen langer lijken. Een licht blauw button-down Oxford shirt met verticale strepen is daarom een must-have in je kledingkast.

Schermafbeelding 2017-05-05 om 11.19.45

Stripe Grandad

ASOS €30 Shop nu
langer lijken man man 5

Purple Line slim fit

Suitsupply €79 Shop nu
langer lijken man man 43

Two spun

Selected Homme €60 Shop nu
langer lijken man man 3

Tue

SAMSØE & SAMSØE €99 Shop nu
Schermafbeelding 2017-05-05 om 11.20.01

Smart Skinny Stripe

ASOS €30 Shop nu

5. Kijk goed naar je lichaam

Belangrijk is altijd naar je lichaam te kijken. Kijk daarom goed welk deel van je lichaam langer is. Dit zal als leidraad dienen bij het samenstellen van je outfits.

Stop je shirt niet in je broek wanneer je lange benen en een kort bovenlichaam hebt. Dit werkt wel andersom. Stop je shirt in je broek wanneer je korte benen en een lang bovenlichaam hebt.

En wat voor broek moet je nou aantrekken? Uiteindelijk draait het om de proporties van je eigen lichaam. Heb je lange benen en een kort bovenlichaam, dan staat een short goed. Doe geen short aan wanneer dit andersom is. Is het toch plots 30 graden in ons kikkerlandje en hou je het niet langer uit in die lange dry denim? Draag dan een short op je middel in plaats van je heupen. Zo geef je je benen een paar centimeter “extra” lengte.