Uit verschillende enquêtes is gebleken dat ongeveer de helft van alle werknemers wel eens een relatie op het werk heeft gehad. De meesten hebben geen moeite met relaties op het werk. Dit zijn de voor- en nadelen van liefde op de werkvloer.

suits

Voordelen

De maandag is een feest en de vrijdag is een baaldag. Uit een onderzoek van de Universiteit van Gothenburg in Zweden is gebleken dat mensen over het algemeen meer plezier hebben in het werk wanneer ze hier een liefde hebben rondlopen. Een van de respondenten zei dat zijn enthousiasme hem hielp om harder te werken. Een liefde op het werk geeft je ook de kans om een realistisch beeld van elkaar te krijgen. Wanneer je in een café afspreekt om wat te gaan drinken zou je je gemakkelijker anders voor kunnen doen. Op het werk ben je met je eigen ding bezig en zul je dus ook meer jezelf zijn. De werkomgeving geeft je de mogelijkheid elkaar echt te leren kennen, voordat je een relatie aangaat.

Vooral in het begin zal de productiviteit omhoog gaan. Iedereen die verliefd is wil indruk maken op de ander, laten zien wat je in huis hebt. Een beetje flirten op de werkvloer zorgt er dus voor dat je geïnteresseerd blijft in je werk en is dus zo’n gek idee nog niet.

Rachel mike

Nadelen

Volgens Amy Nicole Baker van de Universiteit van New Haven is het inderdaad bewezen dat men meer tevreden is over het werk wanneer ze een relatie met een collega hebben. Maar het is niet bewezen dat de productiviteit hierdoor omhoog gaat. Flirten op de werkvloer zou juist zorgen voor meer stress. Je zou sneller afgeleid zijn, vooral in de eerste fase, en er is een grote kans op drama wanneer het toch niet blijkt te werken. Problemen van het werk neem je mee naar huis en andersom. Het ligt er natuurlijk aan hoe, maar wanneer jullie uit elkaar zijn gegaan blijft het lastig om je ex elke dag op het werk tegen te komen.

Wanneer jullie in de eerste fase van de relatie zitten en nog helemaal verliefd zijn, moeten jullie opletten dat het niet te klef wordt. Houdt de kusjes, knuffels en koosnaampjes voor thuis om ergernissen van je collega’s te voorkomen.

Het kan ook zo zijn voordelen hebben wanneer het toch niet blijkt te werken. De mens heeft een bepaalde oer drang in zich om zich te bewijzen, om te laten zien dat je beter bent dan je ex. Dit kan ook weer zorgen voor een verhoogde productiviteit en dit zal je baas dan wel weer fijn vinden.

Om te voorkomen dat de stukgelopen relatie je productiviteit aantast, zijn er manieren om je werkplek te upgraden voor meer productiviteit.