Soms schaam ik me weleens voor de dingen die ik niet kan. Althans, ik weet niet of ik het niet kan, ik heb het gewoon nog nooit heb gedaan. Bijvoorbeeld een internetkabel doorgetrokken, motorolie bijgevuld of een stopcontact gefikst. Mannen zijn tegenwoordig beter in het schrijven van een Facebook-status, dan het plakken van een fietsband. En een onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk bevestigt dit. Daaruit blijkt dat een groot deel van de mannen een autoband niet kan vervangen, een stopcontact niet weet te bedraden en geen spin kan vangen en buiten weer vrij te laten.

Gelukkig beweert negentig procent wel te kunnen barbecuen. Het toilet ontstoppen wordt een probleem. O, en bijna vijftig procent kan goed een taart bakken. Een taart bakken. Leuk, op zondag middag met de meiden.

Mannen, we evolueren langzaam tot taartbakkende, selfie-schietende softies. We moeten onze handen weer in de olie steken, kranen weten te fiksen en boren kunnen hanteren.

Eerder schreef onze columnist Jacob Schaap een artikel omtrent dit onderwerp. Check het: