De volgende gewoontes kosten je weinig tijd maar maken je een gelukkiger en slimmer mens.

1. Wees mindful

Deze term hebben jullie wellicht wel eens vaker gehoord. Maar wat is mindfulness nou eigenlijk? Mindfulness is een vorm van meditatie, waarbij je met name focust op je ademhaling. Je kan (en zou) dit iedere ochtend moeten doen door 10 minuten in een stille kamer te gaan zitten en te luisteren naar een meditatie app. Je kunt ook op andere momenten mindful zijn, zoals tijdens het eten. Stop met eten voor de TV en wees bewust van wat je naar binnen werkt. Op die manier proef je het eten beter en geniet je er meer van. Door de prikkelingen van onze telefoon en andere technologie vergeten we in het moment te leven, waardoor we constant met het volgende bezig zijn en niet stil staan bij het moment. Een andere manier om meer bewust bezig te zijn met het moment is yoga.

2. Lees meer

Warren Buffet, de op twee na rijkste man ter wereld las aan het begin van zijn glansrijke carrière tussen de 600 en 1.000 pagina’s per dag. Tegenwoordig heeft hij die hoeveelheid verkleind tot een iets beter te managen 500 pagina’s, maar die nemen nog steeds 80% van zijn werkdag in beslag. Net als alle andere investeringen van de succesvolle zakenman, betaalt ook lezen uit. De kennis die Warren Buffet verkregen heeft in zijn carrière is ontzettend waardevol en helpt hem iedere dag. Een moderne entrepreneur kan veel vinden op Google, maar zal door veel te lezen een wijzer man worden met een succesvolle loopbaan.
lezen slimmer gewoontes man man

Foto via

3. Schrijf dingen op

Dingen op papier schrijven zorgt ervoor dat je de informatie beter op een rijtje krijgt. Brain-dumping zorgt er ook voor dat je nieuwe informatie tot je kunt nemen en dat je mentale vrijheid ervaart. Daarom raden wij aan zoveel mogelijk to-do listjes te maken. Maak aantekeningen tijdens een vergadering. Schrijf je work-outs op, zodat je jouw progressie kunt bijhouden. En schrijf iedere avond drie dingen op waar je dankbaar voor bent, zo creëer je een positieve mindset.

4. Neem initiatief

De volgende keer dat je in een ongemakkelijke situatie bent, ga deze dan niet uit de weg. Kijk niet op je telefoon, vermijd geen oogcontact, maar ga de situatie met een vreemde aan. Wanneer je bijvoorbeeld in de supermarkt bij de kassa staat en de caissière vraagt hoe het met je gaat, geef haar dan je volle aandacht. Antwoord eerlijk en oprecht en vraag vervolgens hij haar dag is. Wellicht maak je haar dag en zo niet, dan ben je in elk geval niet een van de vele arrogante mensen die enkel naar hun telefoon kijkt en doet alsof ze niet bestaat. Initiatief is niet alleen een goede eigenschap in je vrije tijd, maar kan ook op het werk zeer waardevol zijn.

gewoontes eigenschappen man man

Foto via

5. Ga naar buiten

De dagen worden weer langer en zo koud is het niet. Ga naar buiten en geniet van de frisse lucht, de natuur, de stad of gewoon het buiten zijn. Het is logisch dat je na een lange dag werken, boodschappen doen en koken voor de TV wilt neerploffen om Netflix te kijken, maar doe het niet te vaak. Bedenk dat er meer leuke dingen te doen zijn dan de nieuwe Snatch serie te checken of Taboo van Tom Hardy.

Hopelijk kun jij jezelf deze gewoontes eigen maken, zodat je een betere versie van jezelf bent.