1. Knip de back vents open

Wat veel mannen vergeten te doen na het kopen een nieuwe pak is het doorknippen van de back vents draadjes. Dit zijn de draadjes die samen een letter X vormen. De back vents zorgen ervoor dat het pak aan de achterkant niet gaat kreukelen wanneer het wordt vervoerd en later in de winkel hangt. Dit vergeet men men veelal open te knippen. Het gevolg hiervan: het pak zit voor geen meter. Dat wil je niet.mistake-vents2

2. Knip de draadjes van zakken niet door

Op het moment dat je je sleutels in je jaszak wilt stoppen, kom je er achter dat de zakken zijn dicht gestikt. De reden hiervoor is dat de blazer niet uitrekt en zijn pasvorm behoudt. Knip nooit de draadjes van de zakken van de blazer door. Je bent snel geneigd om zooi in je zakken te stekken met als gevolg dat de stof uitrekt en gaat hangen. Indien je een oker gele pochet als accessoire wilt gebruiken dat mooi past bij je navy kleurige pak, aarzel dan niet om de borstzak van je blazer open te maken. Let er dan wel op dat je deze enkel voor je pochet gaat gebruiken, niet voor je sleutels of telefoon.

3. Laat de laatste knoop van je mouw dicht

Laat altijd de knoop die het dichts bij je hand zit dicht. Bij het open laten van die ene knoop laat je anderen namelijk weten dat je het pak niet hebt aangeschaft voor een habbekrats.

Er zijn twee redenen waarom je die knoop dicht moet laten. Ten eerste: je wilt niet dat kantoorprikkie zijn die loopt te pronken met zijn dure maatpak. Een goed pak kan je herkennen aan de pasvorm en het materiaalgebruik. Ten tweede: goedkopere merken laten tegenwoordig ook die laatste knoop open. Kortom: dichtlaten.

knoop pak suit cuffs MAN MAN

4. Verwijder de gekleurde schouder stiksels

Back in the days werd elk pak op maat gemaakt. Indien het pak moest worden aangepast werd dat aangegeven aan de hand van een andere kleur stiksels. De stiksels bleven tijdelijk op het pak zitten en werden verwijderd wanneer het pak aan alle eisen voldeed. Vandaag de dag laten bepaalde merken deze stiksel erin zitten. Het zit weliswaar op je pak, echter heb je geen flauw idee waarom het er zit. Trek het er niet zomaar uit als je het weg wilt halen. Doe je dit wel, dan kan het pak beschadigen. Knip de draad aan in het midden door en trek aan beide uiteindes.

5. Gebruik bredere, houten hangers

Een veel voorkomende fout is dat mannen hun nieuw aangeschafte pak op een te dun wegwerphangertje hangen. De pasvorm van een pak volgt de rondingen van je schouders. Om die reden is het correct ophangen van een pak cruciaal.

Het ophangen van een pak op te dunne kledinghangers is een no go. Indien dit wel wordt gedaan kan het pak uitrekken en de vulling bij de schouders vervormen. Kies daarom voor brede, houten kledinghangers waarvan het uiteinde reikt tot aan de zoom van de schouders. Doe dit zorgvuldig. Te lange kledinghangers rekken het materiaal uit, te korte kledinghanger laat het pak lelijk hangen met als gevolg verlies van de juiste pasvorm.

Wanneer er kreukels in je pak zitten, is zwaartekracht het beste middel om kreukels te bestrijden. Hang je blazer op (gebruik uiteraard die mooie brede houten kledinghanger). Laat het een dag staan en het eindresultaat is verbluffend. Strijk je pak niet. Het maakt de stof kapot door de hitte die er van afkomt.

Dit zijn de meest voorkomende fouten die worden gemaakt bij het aanschaffen van een nieuw pak. Leer ervan.suit pak man inloopkast MAN MAN