Headerfoto via 

Een van Mexico’s grootste criminelen, Joaquín Guzmán, ook wel bekend als El Chapo, is twee keer ontsnapt uit de Altiplano gevangenis. De ontsnapping lijkt rechtstreeks uit Prison Break te komen, want deze top crimineel is de gevangenis ontvlucht via een tunnel. Zijn ontsnapping was daarnaast ook zeker niet vanzelfsprekend, want de Altiplano gevangenis is berucht om zijn zeer strenge bewaking. De ontsnapping was goed voorbereid, de tunnel was namelijk voorzien van verlichting en zuurstoftanks. Daarnaast zou El Chapo gebruik hebben gemaakt van een motor om zo snel mogelijk door de tunnel te komen. Voor beelden van de tunnel, check je het filmpje.

El Chapo is de leider van het Sinaloa drugskartel sinds 1990. Dit kartel staat bekend als één van de grootste in Mexico en is verantwoordelijk voor het smokkelen van enorme hoeveelheden drugs naar de Verenigde Staten.

el Chapo ontsnapping 2 El Chapo ontsnapping 3 El Chapo ontsnapping
Foto’s via 

Natuurlijk kunnen we dit soort acties niet supporten, maar knap is het wel. De ontsnapping is in ieder geval tot in de puntjes voorbereid. Blijf je tijdens je ontsnapping toch liever boven de grond? Met deze vliegende auto is geen muur te hoog.