Headerfoto via: Armando Feola

1. Een t-shirt met een grappige tekst

T-shirts met teksten zijn vaak al niet de beste keuze, maar helemaal niet als je op je eerste date gaat. Je date zal denken dat je graag grappig wilt zijn en dat werkt averechts. Kies in plaats hiervan liever voor de basics. Zo verbloem je niks en ben jij de eerste die opvalt en niet je t-shirt.

kleding eerste date MAN MAN

download (4)

Slim fit denim overhemd

RALPH LAUREN €135 Shop nu
download (7)

The Perfect T-shirt van Pima katoen

SELECTED HOMME €20 Shop nu
download (5)

slim fit polo van piqué katoen

LACOSTE €90 Shop nu
Foto via: Armando Feola

2. Blote enkels

Blote enkels zijn natuurlijk een trend maar je kunt dit bij een eerste date het beste vermijden. Je date weet namelijk nog niet of je normaal gesproken de juiste sokken draagt en dit is iets waar de meeste vrouwen op letten. Als je de verkeerde te pakken hebt, zou ze zelfs kunnen denken dat je met je blote voeten in je schoenen zit en dat het je ontbreekt aan lichaams-hygiëne.

kleding eerste date MAN MAN

download (4)

Low 1 sneaker van leer

ETQ €235 Shop nu
906535_mrp_in_l

Ribbed Merino Wool-Blend Socks

MARCOLIANI €23 Shop nu
Foto via: Armando Feola

3. Je werk kleding

Hoewel sommige dates kunnen voelen als een sollicitatiegesprek wil je graag een ontspannen sfeer. Zit je in je werkkleding dan zou ze kunnen denken dat je een workaholic bent. Daarnaast wil je ook niet dat ze denkt dat je te veel moeite hebt gedaan om er goed uit te zien. Kies voor een nette broek en een cleane bovenkant. Dan zit je altijd goed.

kleding eerste date MAN MAN

898934_mrp_in_l

Fresco Slim-Fit Wool Trousers

Thom Sweeney €455 Shop nu
download (3)

Zonnebril Clubround RB4246

RAY-BAN €149 Shop nu
Foto via: Armando Feola

4. Politiek getinte items

Een echte gentlemen weet dat er aan tafel over twee dingen niet gesproken wordt. Geld en politiek. Voorkom een politieke discussie en laat die schoudertas met een campagnespreuk lekker thuis. Waarschijnlijk is dat op andere dagen ook een goed idee, maar vooral bij een date is het een no go. Heb je spullen die je mee wilt nemen kies dan voor iets subtielers. Een mooie rugzak of een leren tas zijn betere opties.

kleding eerste date MAN MAN

download (6)

Yoshi rugtas met tabletvak

TED BAKER €180 Shop nu
date MAN MAN

Waterdichte rugtas

RAINS €80 Shop nu
Foto via: Lyst

5. Te veel parfum

Geur is één van de belangrijkste factoren die aantrekkingkracht bepalen. Bedwelm je je date met die lekkere parfum die je speciaal hebt gekocht, dan kan ze je authentieke geur niet meer ruiken en zal ze zich minder tot je aangetrokken voelen. Kies iets subtiels wat bij je karakter past en pas dit zo nodig aan aan haar smaak op het moment dat jullie een volgend stadium in gaan.

download

BLEU DE CHANEL EAU DE PARFUM VERSTUIVER

Chanel €115 Shop nu
download

Replica Jazz Club

MAISON MARTIN MARGIELA €115 Shop nu

6. Accessoires van hout

Super leuk dat je op een hippie-markt in Thailand bent geweest maar vaak zijn deze items niet heel stijlvol. Kies hiervoor in de plaats iets van metaal. Een mooi horloge of een simpele armband zijn goede opties maar wees wel voorzichtig. Je wilt niet dat ze denkt dat je jezelf mooier wilt maken dan dat je bent.

kleding eerste date MAN MAN

S42-brass-tube-watch-leff-amsterdam-design-by-piet-hein-eek-600x600

tube watch S42 – brass 42mm

LEFF Amsterdam €349 Shop nu
download (2)

Block armband van leer

TED BAKER €55 Shop nu
Foto via: Armando Feola

Bij een eerste date is het vooral belangrijk dat je jezelf blijft. Wil je jezelf laten zien, dan kun je dus het beste kiezen voor iets neutralere items. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Met deze hoogzomerlooks kom je de warmste dagen door.