Foto via: Youtube

Dansen kent geen grenzen

Wat belangrijk is om te weten, is het feit dat iedereen mag dansen op een manier die het beste bij hem past. Er is geen handboek voor de beste uitgaansdans en al zeker niet een reglement dat bepaalde eisen stelt. Uiteraard, bij stijldansen vinden we wat regels terug, maar we gaan er voor het gemak even niet vanuit dat je op vrijdagavond tijdens het uitgaan eventjes een Weense wals eruitgooit.

Hoe jij wil dansen, dat is geheel vrij te interpreteren. Wel zijn er enkele puntjes die eraan bijdragen dat het hoe dan ook goed uitziet. Stil staan en een dame versieren is al een kunst op zich, laat staan dat je daar een vogeltjesdans aan toevoegt. Probeer jezelf dus van je beste kant te laten zien. Gekke pasjes en armbewegingen uitproberen – prima -, maar bewaar dat maar voor je slaapkamer.

hoe je danst als man MAN-MAN 3

Ritmegevoel, het fundament

De basis van iedere dans ligt in het ritmegevoel. Ritmegevoel is een godsgeschenk wanneer je het bezit, als dit niet het geval is, probeer het dan te trainen. Beweeg je hoofd op de beat van de muziek, tik je voet op de grond etc. Als je nog niet geslaagd bent voor een masterclass ritmegevoel, probeer dan vooral geen gekke dingen om de show te stelen.

Onthoudt goed: je bent in de plaatselijke kroeg, niet een Salsa workshop, dus de vrouwen verwachten waarschijnlijk geen spetterende show. Als je ritmegevoel goed zit, laat de muziek je dan leiden. Het meedeinen op de lage tonen van het liedje is een goed begin, een lekkere warming-up. Probeer dit niet te lang te rekken want dan is ’t liedje voorbij en ben je je beste moves alweer vergeten.

Stijfjes doen is een no-go

Het maakt niet uit of je in de ochtend een extreme work-out hebt gedaan, of gewoon niet geboren bent met elastische ledematen. Een stijf voorkomen is dodelijk voor de kijker (in dit geval die mooie dame aan de bar). Je armen hoeven niet levenloos langs je lichaam af te hangen, maar ook niet zenuwachtig door de lucht te zwaaien. Het lijkt hogere wiskunde, maar dat is absoluut niet zo. Het ritme van de muziek zorgt er vanzelf voor dat je in de juiste mood komt.

Tijdens het dansen mogen je voeten best van hun plaats komen, zo worden je bewegingen meteen een stuk dynamischer. Bedenk dat iedere actie het best tot zijn recht komt op de beat van de muziek. Laat het ritme dus leiden, je zult zien dat je al gauw de smaak te pakken hebt. Je armen mogen best af en toe de beat benadrukken door op een specifieke maat mee te bewegen, dit brengt je moves al naar een iets hoger niveau.

hoe je danst als man MAN-MAN 2

Voel je lekker

Essentieel voor de meest succesvolle danspasjes uit je leven is het gevoel dat je hebt. Als je geniet, de muziek is lekker en er hangt een goed sfeertje, dan krijg je vanzelf zin om mee te dansen. In deze situatie ben je normaliter zelfverzekerder en dus durf je meer. Ga lekker mee in de muziek en wie weet dans je aan het eind van de avond alsnog de sterren van de hemel.

Het zal niet snel gebeuren dat iemand wordt uitgelachen die danst met deze tips in het achterhoofd. A-ritmisch dansen is heel moeilijk (lees: onmogelijk) voor mensen met ritmegevoel, dus mocht je dat hebben, dan is de basis al aanwezig. Voor de mensen zonder ritmegevoel: je kunt het oefenen. Zet wat muziek op en beweeg je hoofd mee op het ritme, dan je handen etc.

Mocht je nog op zoek zijn naar de juiste outfit om al je soepele bewegingen in te tonen, check hier goede outfits voor een avondje uit. Succes danstoppers van weleer.