Pand(je) aan de Prinsengracht

Dat er in Amsterdam prachtige panden te vinden zijn, dat moge duidelijk zijn. Er zijn her en der genoeg plekken te vinden waar menig iemand graag wat dagen zou slijten. Eens in de zoveel tijd komt zo’n magnifiek pand op de markt en wat blijkt: er kunnen vaak verrassingen tussen zitten. Zo is er het pand aan de Prinsengracht van de CEO van Tommy Hilfiger dat er mag wezen, maar ook dit stulpje weet ons te verrassen.

Het optrekje werd in 2007 gekocht door Emily Gray (ontwerper van kinderkleding) en Marius Haverkamp (aannemer) voor een schamele 550.000 euro. Een bedrag dat sowieso al niet aan de lage kant is, maar voor Amsterdamse begrippen geen verkeerde deal is. De twee knapten het pand volledig op en het resultaat mag er wezen. Maar liefst 371 vierkante meter vol hypermoderne keukenapparatuur en vintage details. Het pand is in 10 jaar tijd maar liefst 2,8(!) miljoen euro in waarde is gestegen.

Bruutste woningen 2017 MAN MAN Bruutste woningen 2017 MAN MAN 2 Bruutste woningen 2017 MAN MAN 4 Bruutste woningen 2017 MAN MAN 5 Bruutste woningen 2017 MAN MAN 6

Kijk binnen bij dit pand aan de Prinsengracht.

Desert Palisades

Tolhuizen – zoals jij ze waarschijnlijk kent – zijn niet bepaald stijlvol. Dit tolhuis van de woongemeenschap Desert Palisades bewijst echter het tegendeel. Het is zelfs veel stijlvoller dan menig woning.

Deze woongemeenschap bevindt zich net buiten Palm Springs en staat bekend om zijn moderne uitstraling. Naast de woningen is het tolhuis van onwerkelijke schoonheid. AR+D Architects heeft met het gebruik van natuurlijke en warme materialen voor een enorm luxe stijl gezorgd.

Bruutste woningen MAN MAN 2 Desert Bruutste woningen MAN MAN Bruutste woningen MAN MAN Bruutste woningen MAN MAN 4

Kijk binnen bij dit tolhuis net buiten Palm Springs.

Oud fort in Krakau

Een oud fort gelegen ten zuiden van de stad Krakau is omgetoverd tot een gruwelijk bachelor pad. Het gebouw dat diende in de 18e eeuw als verdediging is nu een ultiem mannenhuis. Het huis kent een mooie balans tussen licht en donker, waardoor de mannelijkheid extra wordt aangedikt.

Bruutste woningen 2017 MAN MAN 1 2 Bruutste woningen 2017 MAN MAN 17 Bruutste woningen 2017 MAN MAN 16 Bruutste woningen 2017 MAN MAN 1 Bruutste woningen 2017 MAN MAN 12

Kijk binnen bij dit oude fort in Krakau

Mediterraanse droomhuis in Antalya

In het gebied tussen de Middellandse zee en het Taurusgebergte ligt het toeristische Antalya en iets verderop start Global Architectural Development het project genaamd AHK KNDU villa’s dat bestaat uit 100 duurzame huizen. Deze indrukwekkende, duurzame villa’s beschikken over fotovoltaïsche panelen die energie opwekken. En zeg nu zelf, met zo’n huis iets goeds doen voor de natuur, dat wil toch iedereen?

Alle elementen bij elkaar, zorgen dat dit huis duurzaam is. De breuk in het dak zorgt ervoor dat de ventilatie doorgelaten wordt, het design is zo ontworpen dat je optimaal kunt genieten van het daglicht en de strategische houten bekleding zorgt ervoor dat de temperatuur binnen goed blijft. Maar met een gemiddelde van 24 graden door het jaar heen zul je het sowieso niet koud krijgen.

Bruutste huizen woningen van 2017 MAN MAN 4 Bruutste huizen woningen van 2017 MAN MAN Bruutste huizen woningen van 2017 MAN MAN 1 Bruutste huizen woningen van 2017 MAN MAN 45 Bruutste huizen woningen van 2017 MAN MAN 8

Kijk binnen bij dit Mediterraanse droomhuis in Antalya.

Voormalige garage in Amsterdam

Wanneer je deze woning aan de Blasiusstraat in Amsterdam binnenstapt, geloof je niet dat dit pand voorheen de functie van garage had. Het 5 kamer appartement geeft je een uniek, warm en industrieel gevoel. Ons hart gaat hier sneller van kloppen. En deze unieke woning staat ook nog eens te koop.

Een unieke, speelse indeling, een tuin op het zuidoosten, een industrieel interieur en authentieke elementen, wat wil je nog meer? Wanneer je binnenkomt, kom je terecht in een open woonkeuken met gezellige bar, waar je je gasten kunt ontvangen. Met het marmeren keukenblad als eye catcher, ben je meteen geïnteresseerd wat dit huis nog meer te bieden heeft. Het trappetje naar beneden leidt je naar de unieke woonkamer met houten vloer, authentieke open haard en openslaande deuren naar de tuin.

Verder beschikt deze voormalige garage over twee badkamers, drie slaapkamers en een walk in closet. De authentieke elementen in combinatie met de unieke inrichting is wat deze woning bijzonder maakt. En voor €850.000 k.k. kan dit stulpje van jou zijn.

Brute woning MAN MAN 4 Brute woning MAN MAN 5 Brute woning MAN MAN Brute woning MAN MAN 98 Brute woning MAN MAN 1

Kijk binnen in deze voormalige garage in Amsterdam.